February 23, 2024
Get in touch with us

Există atât de multe informații false pe rețelele de socializare încât chiar și cele mai simple lucruri trebuie verificate, pentru fiabilitate. Ce să mai spunem de faptele și evenimentele istorice? Sunt atât de multe, încât nici nu știi care ar fi adevărate și care nu, cum ar fi de exemplu și cele din colecția de astăzi: sună atât straniu, de parcă ar fi fost inventate deși sunt cu adevărat reale
Suntem siguri că nu vi s-a spus despre aceste lucruri la lecțiile de istorie. Păcat!

A doua persoană care a coborât din Niagara Falls într-un butoi și a supraviețuit a murit câțiva ani mai târziu, alunecând pe o coajă de portocală

La referendumul din 2015-2016, cetățenii Noii Zeelande au votat pentru un nou drapel al țării. Unul dintre liderii votului a fost un model cu o pasăre kiwi ce emite lumini laser din ochi.

Jack Daniel (exact, creatorul acelei băuturi) a murit ca urmare a unei infecții parvenite în urma rănirii degetului mic. Bărbatul nu-și putea aminti parola de la seiful său și la nervi a lovit cu piciorul în acesta, suferind o vătămare care i-a dus la moartea.

Honduras și El Salvador au purtat un război de trei zile din cauza unui meci de fotbal.

În 1774, Frederic cel Mare a ordonat distribuirea cartofilor oamenilor din Prusia pentru a supraviețui foametei. Mulți oameni erau sceptici cu privire la leguma neobișnuită pentru ei. Atunci regele a poruncit să fie puși paznici la toate câmpurile de cartofi, astfel încât acestea să pară mai valoroase în ochii oamenilor de rând. A funcționat: oamenii au început să fure noaptea cartofi.

Britanicii au planificat serios să adauge estrogen la mâncarea lui Hitler pentru a-l transforma într-o femeie, astfel să renunțe la război.

Vechiul filozof grec Chrysippus a murit din cauza râsului necontenit. Un măgar beat l-a făcut să râdă atât de mult.

La începutul secolului al XVIII-lea, echipa condusă de piratul Benjamin Hornigold, a jefuit o navă comercială numai de dragul ”pălăriilor” pe care le purtau marinarii navei. Asta deoarece cu o zi înainte, după un chef, pirații și-au aruncat pălăriile peste bord.

Statele Unite și Marea Britanie au abandonat conspirația pentru asasinarea lui Hitler, deoarece credeau că acțiunile sale militare greșite vor duce oricum la sfârșitul timpuriu al războiului.

În 1952, lui Albert Einstein i s-a oferit să devină al doilea președinte al Israelului, dar acesta a refuzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *