March 5, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Ghioceii cunoscuți în popor ca și „primii vestitori ai primăverii” au răsărit, în plină iarnă, la Alba Iulia. Deși este Ziua de Crăciun, când ar fi trebuit ca zăpada și frigul să își facă simțite prezența, iată că temperaturile sunt primăvăratice favorizând înflorirea prematură a ghioceilor.Temperaturile ridicate din ultimele zile au determinat apariţia ghioceilor, care au fost imortalizați în toată gingășia lor pe o stradă din Alba Iulia. De altfel, în această iarnă România a fost ocolită de ger, iar ploaia a luat locul zăpezii.Un utilizator al unei rețele de socializare a postat în cadrul unui grup în care prezintă ghioceii întâlniți în Ziua de Crăciun.

„Imaginea nu e dintr-o zi de Martie, e realizată azi, 25 Decembrie 2022, în prima zi de Crăciun, într-o stradă din Alba Iulia. Dacă vremea caldă continuă, s-ar putea ca acești ghiocei să înflorească binișor de Anul Nou”, a transmis cel care a făcut fotografia.

Și în anii trecuți, datorită temperaturilor ridicate, ghioceii, flori care apar în luna martie, au înflorit în ianuarie.

Sursa: https://www.albaiuliainfo.ro/la-alba-iulia-au-inflorit-ghioceii-chiar-in-ziua-de-craciun-61845.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *