September 27, 2023


Azi dimineață, elevii Liceului Tehnologic ‘Venczel Jozsef’ din municipiul Miercurea Ciuc au fost martorii unui eveniment neașteptat și tensionat. Un urs, care părea agitat și amenințător, a intrat în incinta școlii, punând în pericol viețile sutelor de elevi, cadrelor didactice și a cetățenilor din împrejurimi.

Viceprimarul Bors Bela a intervenit rapid și a coordonat echipa de intervenție. Conform procedurii stabilite, prima opțiune a fost să alunge animalul, a doua opțiune a fost tranchilizarea acestuia, iar a treia opțiune, în situația de față, a fost împușcarea ursului. Decizia de a tranchiliza sau împușca ursul a fost luată luată având în vedere proximitatea ursului față de școală și locuințele particulare din apropiere.

Viceprimarul Bors Bela a explicat: “Dat fiind faptul că ursul se afla chiar în curtea liceului ‘Venczel Jozsef’, pe un copac, la doar 30 de metri de școală, și că deja sute de elevi se aflau în incinta școlii, iar după gard se aflau case particulare, nu am avut opțiunea de a-l alunga sau de a-l tranchiliza. Prin urmare, a fost necesar să procedăm la împușcarea ursului.”

Operațiunea de împușcare a avut loc în siguranță, sub supravegherea unui vânător autorizat, cu asistența unui medic veterinar și a reprezentanților Primăriei, inclusiv primarul Korodi Attila.

În ciuda tragicului eveniment, decizia a fost luată pentru a proteja siguranța cetățenilor și a elevilor, asigurând că nimeni nu se află în pericol. Această situație nefericită subliniază necesitatea unor măsuri corespunzătoare de gestionare a faunei sălbatice și de prevenire a astfel de incidente în viitor.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *