March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Geții, strămoșii noștri direcți ai geto-românilor, aflați în jurul Mării Negre în perioada mileniului II î.Hr., pe atunci cunoscută sub denumirea de Marea Getică, reprezintă o civilizație primordială a lumii.

Este de necontestat faptul că toate celelalte seminții umane, într-un moment dat, au pornit din această zonă, din România de astăzi, indiferent dacă o recunosc sau nu. Geții existau cu mult înainte de Egipt, Mesopotamia și alte civilizații antice. Aceste adevăruri istorice documentate sunt recunoscute și acceptate de numeroși istorici de renume din întreaga lume contemporană. Din păcate, o mare parte din această Lume Pierdută (Poedia) a dispărut în timpul Potopului, în proporție de 98%.

După reconstrucția lumii, cultura Vechii Europe a renăscut, iar Civilizația din Valea Dunării, din zona Bulgariei de astăzi (care pe atunci era pământ getic), România și Moldova au luat naștere în anul 6500 î.Hr., mult înainte de existența Mesopotamiei. Acești oameni antici geti, după refacerea nucleului primordial al omenirii, au stabilit rute intercontinentale și internaționale pentru a repopula planeta, inclusiv Europa, Asia, Africa și, posibil, America.

În legătură cu vechimea și continuitatea Neamului nostru Pelago-Getic, Albert Armand afirmă:
“Acesta este cu adevărat unul dintre cele mai vechi popoare din Europa. Fie că vorbim despre traci sau despre geți/daci, locuitorii au rămas aceiași de la epoca neolitică – era pietrei șlefuite – până în zilele noastre, susținând astfel, printr-un exemplu, poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam.”

Referindu-se la limba noastră, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, menționează:
“Limba română este inclusă în categoria ‘limbilor latine’, dar, în timpul vieții mele și prin munca pe care am desfășurat-o, am înțeles că nu limba română este o limbă latină, ci ROMÂNA VECHE este limba din care provine latina. Toate limbile europene au pornit din româna străveche. Nicio cultură a lumii nu a dezvăluit vreodată adevărata istorie a lumii. Româna este numită în mod greșit limbă latină; în realitate, latina, italiana, spaniola sunt limbi românești. Sunt convins că acest lucru va fi recunoscut în curând.

Strămoșii noștri geto-daci au jucat un rol semnificativ în civilizarea lumii în timpul călătoriilor și interacțiunilor lor. Monumentele literare cele mai vechi ale umanității, cunoscute sub numele de Vedele, au fost create în centrul Europei, în spațiul carpatic getic. Această zonă, în perioada mileniului V î.Hr., era singura locuită în Europa și a servit drept punct de plecare pentru populația și civilizația care au alimentat India, Persia, Grecia, Italia, Germania, Franța și chiar și așa-numitul spațiu slav.

În acest sens, Universitatea din Cambridge afirmă că Spațiul carpatic, getic și valah a reprezentat în antichitate o “Officina Gentium” (atelier al popoarelor), care a contribuit la populația și civilizația celorlalte regiuni menționate anterior. Strămoșii noștri geto-daci din această regiune au avut influențe semnificative asupra neamurilor din India, Persia, Albania, Grecia, Latină, Celta și Germania, iar strămoșii slavilor au plecat prin strâmtoarea Morava.

Chiar și Jawaharlal Nehru, fostul Prim-Ministru al Indiei, a menționat în scrierile sale că Vedele reprezintă opera arienilor care au invadat teritoriul bogat al Indiei, ceea ce subliniază conexiunea strânsă între strămoșii noștri geto-daci și dezvoltarea culturii și civilizației în diferite părți ale lumii.

Astfel, este evident că strămoșii noștri geto-daci au avut un impact semnificativ asupra civilizării lumii, prin intermediul cunoștințelor și influenței lor culturale, precum și prin interacțiunile lor cu alte popoare și civilizații. Această contribuție este recunoscută și apreciată de cercetătorii și istoricii din întreaga lume, care analizează și documentează istoria și moștenirea acestor antici strămoși ai geto-românilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *