September 26, 2023

Culturistul Sebastian Văsuț, născut pe 10 iunie 1974 în Caransebeș, este în zodia Gemeni. A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității BABEȘ-BOLYAI din Cluj și este un instructor certificat în fitness-culturism.

Sursa Foto Facebook Sebastian Văsuț

Primele sale experiențe în lumea culturismului au avut loc în clasa a V-a, când a intrat pentru prima dată într-o sală de culturism.


Sursa Foto Facebook Sebastian Văsuț

Pe parcursul carierei sale, Sebastian Văsuț a participat la numeroase competiții de culturism, obținând rezultate remarcabile:

2019, Campionatul Național de Culturism Junior și Masters, categoria 45-49 ani și +80 kg, locul 2.
2016, IFBB European Amateur Championships, mens bodybuilding up to 70 kg, locul 10.
2016, IFBB European Amateur Championships, mens bodybuilding 40-49 ani up to 70 kg, locul 2.

2012, Pro Nutrition Grand Prix, categoria 80 kg, locul 7.
2011, Campionatul Național Culturism Seniori, categoria 80 kg, locul 1.
2010, Pro Nutrition Grand Prix, categoria 70 kg, locul 1.
2010, Campionatul Național de Culturism, categoria seniori 70 kg, locul 1.
2010, Campionatul Național de Culturism, categoria open, locul 1.
2002, Campionatul Național de Culturism, categoria 70 kg, locul 1.
1996, Campionatul Național de Culturism, categoria seniori 70 kg, locul 1.

1995, Campionatul Național de Culturism, categoria juniori 70 kg, locul 1.

În cariera sa, Sebastian Văsuț a concurat alături de mulți culturiști importanți, precum Ioan Moldovan, Vlad Pihureac, Ovidiu Botescu, Călin Urdaș, Alexandru Floruț, Adrian Rădoi, Ovidiu Cozma, Andrei Alexandrescu, Iulian Ciupitu, Mihai Lazăr, Ionuț Caracuda, Florin Toncean, Octavian Roșu, Bogdan Farcaș, Gabriel Lazăr și mulți alții.

Sebastian Văsuț a concurat alături de mulți culturiști importanți, precum Ioan Moldovan, Vlad Pihureac, Ovidiu Botescu, Călin Urdaș, Alexandru Floruț, Adrian Rădoi, Ovidiu Cozma, Andrei Alexandrescu, Iulian Ciupitu, Mihai Lazăr, Ionuț Caracuda, Florin Toncean, Octavian Roșu, Bogdan Farcaș, Gabriel Lazăr și mulți alții.

Sursa Foto Facebook Sebastian Văsuț

Deși mediul online nu a fost foarte generos cu culturiștii, Sebastian Văsuț a acordat un interviu în 1 octombrie 2011 în Făclia, în care a vorbit despre antrenamentele sale, perspectivele de viitor legate de participările la competiții de anvergură și importanța de a practica un sport curat, fără substanțe anabolizante.

Copilăria sa în Dej a fost marcată de practicarea atletismului de performanță, iar ulterior, după ce s-a mutat la Cluj împreună cu familia, a descoperit pasiunea pentru culturism. A început antrenamentele cu greutăți acasă, cu două gantere, și și-a dezvoltat treptat masa musculară. În căutarea unui mediu mai potrivit pentru dezvoltarea sa, a ajuns la clubul antrenorului Dumitru Neag, o legendă a culturismului clujean.

Sebastian Văsuț alături de o altă legendă a culturismului clujean Dumitru Neag Sursa Foto Facebook Sebastian Văsuț

După redeschiderea secției de Culturism și Fitness din cadrul CS Universitatea Cluj, Dumitru Neag l-a încurajat pe Sebastian să se legitimeze la club, unde campionii naționali beneficiau de diverse facilități precum indemnizație, masă zilnică, echipament sportiv și nutriție.

În prezent, Sebastian Văsuț continuă să promoveze culturismul și fitness-ul ca un stil de viață sănătos și pasionant, antrenând și inspirând alți sportivi să urmeze calea succesului pe podium.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *