December 3, 2023

Într-o zi, Minciuna i-a spus Adevărului: “Hai să facem baie împreună, apa din fântână este răcoroasă și limpede.” Adevărul, neîncrezător, a atins și a privit apa, constatând că este, într-adevăr, răcoroasă și limpede.

În acel moment, amândoi s-au dezbrăcat și au intrat în apa fântânii, bucurându-se de prospețimea ei. Dar brusc, Minciuna a ieșit din apă și a fugit, luând cu sine și hainele Adevărului. Adevărul, furios și dezamăgit, a ieșit din fântână pentru a-și recupera hainele. Cu toate acestea, lumea din jur, văzând Adevărul gol, l-a batjocorit și a privit în altă parte, cu dispreț.

Bietul Adevăr s-a întors la fântână și s-a scufundat pentru totdeauna, ascunzându-și umilința. De atunci, Minciuna a călătorit prin întreaga lume, îmbrăcată cu hainele Adevărului, satisfăcând nevoile imediate ale societății, căci mulți oameni nu au dorința sau curajul să se întâlnească cu Adevărul gol.

Această alegorie ilustrează modul în care Minciuna poate să învelească adevărul și cum oamenii preferă adesea să accepte minciunile, chiar și atunci când Adevărul este dezvăluit în mod deschis. Se conturează astfel consecințele dure pe care le poate suporta Adevărul sincer și nealterat în fața respingerii și disprețului din partea celor din jur, iar Minciuna continuă să înșele și să domine, profitând de teama și lipsa de deschidere a lumii din jur.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *