February 26, 2024
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL


Într-un răspuns dur, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, a adresat un mesaj critic arhiepiscopului Teodosie, subliniind că Biserica nu trebuie să devină o sectă extremistă sau ultrarigoristă. “Biserica nu e o sectă formată din extremiști și ultrarigoristi. Nu a fost niciodată”, a declarat Bănescu, accentuând importanța echilibrului și a nobilului moderatism în viața creștină.

Într-o intervenție profundă, Bănescu a subliniat că în comunitatea Bisericii, fiecare individ călătorește pe Calea credinței într-un mod unic și personal. “Ceea ce ne face pe toți cei din această extinsă familie spirituală să mergem înainte pe Cale tot în mod diferit, nu identic, nu în același ritm cadentat”, a adăugat el, evidențiind diversitatea și flexibilitatea spirituală a credincioșilor.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii a subliniat, de asemenea, că autoritatea în creștinism nu este impusă prin coerciție sau autoritarism, ci este câștigată prin slujire și umilință. “Forma cheamă mereu continutul, așa cum treapta cheamă înălțarea în ea prin smerenie, nu prin autoritarism lipsit de autoritate”, a declarat Bănescu, evidențiind importanța unei conduite morale autentice și a unei vieți creștine bazate pe smerenie și iubire.

În plus, Bănescu a subliniat că adevăratele sfaturi duhovnicești trebuie oferite personalizat, în cadrul Tainei Spovedaniei, și nu public sau în masă. “În miezul creștinismului stă persoana unică și liberă, nu masa mustrată, manipulată sau incitată”, a adăugat el, susținând importanța respectării demnității și libertății individuale în cadrul comunității creștine.

În încheierea mesajului său, Bănescu a reafirmat necesitatea unei vieți creștine autentice, bazate pe smerenie, bunăvoință și respect față de aproapele. “Omul real credincios este omul liber prin excelență. Senin, destins, discret și bland”, a concluzionat el, lăsând în urmă un apel profund pentru autenticitate și umilință în viața creștină.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *