March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri la Bruxelles că statul român nu va boicota Austria, pledând pentru rezolvarea diferendului cu Austria pe Schengen pe calea diplomației. Iohannis a mai spus că România nu va ataca în justiția din UE veto-ul austriac.

„Am auzit nenumărate opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și autorităților publice din România. Clasa politică a avut o reușită politică fenomenală, a fost ridicat MCV, și astfel a fost eliminată cea mai importantă piedică politică în fața intrării în Schengen.

Am văzut că există mulți sfătuitori publici care creează așteptări legate de Consiliul European. Voi ridica chestiunea n plenul Consiliului, dar soluții practice se vor găsi în viitorul Consiliu JAI. Nu cred că și-a imaginat cineva că Austria și Olanda și-au schimbat poziția într-o săptămână, nu se poate așa ceva. E nevoie de multă muncă. Echipa mea și miniștrii și-au făcut treaba. Mi se pare ciudată vânătoarea de vinovați declanșată în unele medii. Vinovații nu se găsesc la București, știți bine unde sunt ei” a anunțat astăzi președintele României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *