April 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

În județul Covasna a apărut prima barză, semn că primăvara s-a instalat. Nu ese însă o barză oarecare ci deja o ”locatară” cu vechime în comuna Bicfalău. Localnicii deja s-au obișnuit ca în zilele de 6,7 martie barza să își facă apariția. Este întotdeauna prima, iar anul acesta, pasărea a revenit ”acasă” pe 6 martie.„Este al şaselea an când această barză este prima care soseşte la noi în judeţ, e aceeaşi, se vede şi după poze”, a spus Kelemen László pentru We Radio Sfântu Gheorghe.

Barza care revine prima în fiecare an la cuibul ei din Bicfalău are circa 6 ani, iar durata de viaţă a unei berze este de 15-25 de ani. Populația berzelor a crescut semnificativ în ultmii ani, iar acum ornitologii se așteaptă să revină acasă circa 600 de berze.

”Din fericire, de vreo 10 ani populaţia de berze este în creştere în judeţul nostru, înainte aveam 250 de perechi, iar acum avem peste 300 de perechi, cam 320 de cuiburi. Aşteptăm să vină peste 600 de berze să ajungă acasă”, a mai spus declarat Kelemen László.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *