December 3, 2023

Cercetătorii din Marea Britanie au dezvoltat o făină inovatoare derivată din leguminoase, care contribuie la reducerea nivelului de glucoză din sânge. Această făină inovatoare se bazează pe ingrediente precum năutul, lintea și fasolea, toate recunoscute pentru efectul lor benefic în gestionarea greutății corporale și scăderea riscului de afecțiuni cardiace. În contrast cu alte tipuri de făină, această variantă a fost obținută prin intermediul unei metode inovative de măcinare, care menține integritatea fibrelor din leguminoase.

Sursa Foto GoogleExperții afirmă că înlocuirea făinii de grâu cu această alternativă ar putea conduce la scăderea ratei obezității, precum și a riscului de diabet și afecțiuni cardiovasculare.

Studiile au dezvăluit că introducerea făinii de năut integral în produsele de panificație a crescut semnificativ transmiterea semnalelor de sațietate de la intestin la creier, determinând o senzație de sațietate mai rapidă după masă. Doctorul Tudor Ciuhodaru, intervievat de Antena 3 CNN, a subliniat beneficiile năutului pentru sănătate.

“Năutul este utilizat de aproximativ 7.500 de ani și este un aliment extrem de sănătos. Bogat în fibre și complet lipsit de colesterol, acesta contribuie la reglarea metabolismului, asigură un tranzit intestinal sănătos și susține o dietă bogată în proteine”, a explicat medicul.

Cu aplicații variate precum supa de năut, năutul în salate sau humusul, aceste leguminoase au fost utilizate de-a lungul istoriei cu beneficii semnificative pentru sănătatea noastră, conform concluziilor sale.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *