April 23, 2024
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL

Muntele Ararat în Perspectiva Turciei

Muntele Ararat, văzut din Turcia, reprezintă o impresionantă formațiune geografică cu două vârfuri majore: “Araratul Mare” (5 165 metri) și “Araratul Mic” (3896 metri). Acest munte, în realitate un vulcan stins, se află pe podișul Anatoliei, în Turcia, aproape de granița cu Armenia și Iran.

Vârful său, cu o circumferință de aproximativ 130 km, este permanent acoperit de ghețari mari. Prima ascensiune pe această minunată colină, pe care Marco Polo o descria ca “muntele care nu va fi urcat niciodată de nimeni”, a fost realizată în 1829 de către profesorul Frederik Von Parat. Primul turc care a urcat pe Ararat în timpul iernii a fost Dr. Bozkurt Ergor, fostul președinte al Federației Turce de Alpinism, în data de 21 februarie 1970.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *