September 26, 2023
Sursa Foto Google

Învățătoarea americană, obligată să demisioneze după ce le-a arătat elevilor mai multe imagini cu sculpturi nud în cadrul unei lecții de artă, a fost invitată la Florența pentru a vizita galeriile renascentiste, inclusiv faimoasa sculptură David a lui Michelangelo. Hope Carrasquilla și familia ei au fost vineri la Galeria Academiei din Florența pentru a vedea statuia David a lui Michelangelo. Învățătoarea a fost invitată în Florența chiar de către directorul muzeului.
Carrasquilla s-a declarat impresionată de galeria de artă. “Este frumoasă. Arată ca o biserică. Lucrul care mă impresionează cel mai mult este că toată această galerie a fost construită pentru el”, a spus ea pentru BBC News. Învățătoarea a făcut referire la incidentul în care a fost implicată.
“Nu este nimic în neregulă cu corpul uman în sine. Michelangelo i-ar fi făcut rău dacă l-ar fi sculptat în alt mod. Cred că este minunat”, a continuat ea.
Luna trecută, cadra didactică a fost îndemnată să demisioneze de la Școala Clasică Tallahassee din Florida. Presa locală a relatat că Hope Carrasquilla a fost forțată să plece în urma unor plângeri ale părinților. În timpul unei lecții de artă, ea le-a prezentat elevilor de 11 și 12 ani mai multe opere, inclusiv o imagine a statuii David. Un părinte s-a plâns că materialul din epoca renascentistă este pornografic, iar alții au spus că ar fi vrut să știe despre lecție înainte ca aceasta să fie predată.
Incidentul a provocat o revoltă internațională. Ulterior, Departamentul de Educație din Florida a emis o declarație, anunțând că statuia lui David are “valoare artistică și istorică”.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *