September 26, 2023
Sursa Foto Google

Aur poate fi considerat revelația de pe scena politică a ultimilor ani, a crescut într-un an cât alții în zece, urcă organic în sondaje, cel mai probabil la urmatoarele alegeri ar putea să obțină un scor maim mult decât surprinzator.
Cui se datorează această creștere spectaculoasă?
În primul și în primul rând ori și cât de simpatic sau antipatic ar putea fi pentru unii sau alții George Simion cert este un singur aspect, este un personaj care crează în jurul lui o emulație, este un communicator excelent poate uneori cam agresiv, dar si acest aspect își are locul în strategia de comunicare iar cei care se pricep la comunicare ar putea confirma acest aspect.

Sursa Foto Google


În altă ordine de idei AUR ar si o parte mai erudită formată din aripa Claudiu Târziu, o aripa conservatoare autentică mai puțin vocală care se bazează pe un discurs mai elitist decât clasicul discurs AUR.

Claudiu Târziu Sursa Foto Google


Dar și aici intervine un mare dar, la Cluj totuși un oraș cu un bazin electoral destul de mare și care ar putea fi exploatat politic AUR este total inexistent cu lideri cvasi anonimi cu un deputat Ilie Coleșa care trebuie cautat temeinic pe motoarele de căutare online ca să găsim ceva despre el, cu o activitate parlamentară inexistenta, cu un discurs public inexistent.

Ilie Coleșa deputat Aur Cluj Sursa Foto Google

Se pare ca la nivel local Aur se bazează doar pe cee ce pot culege ca impact asupra intentiei de vot din munca celorlalte organizatii, cum ar fi spre exemplu organizația Hunedoara una dintre cele mai performante organizații Aur din țară unde liderii locali fac opoziției, au apariții în presa locală, au poziții publice, cu alte cuvinte fac muncă politica autentică la firul ierbii, printre alegători ascultând problemele care dau mari bătăi de cap comunității și căutând soluții.

Sursa Foto Google


La Cluj e liniște ….. nimeni nimic.
Dșii putem supoza că la Cluj AUR va avea un scor mai mlult decât rezonabil acest scor nu se va datora nicidecum liderilor locali ci doar muncii Aurlr la nivel național și a trendului care se așterne peste România în ultima perioadă acela al naționalismului.

De ce cresc astfel de partide de nișă?

Datorită eșecului partidelor mari tradiționale care își pierd încrederea în fața electoratului.

Ca sfat, poate ar fi indicat ca Aur Cluj să fie mai activ politic, mai apropiat de electorat, mai incisiv ca politică de opoziție la nivel local și să se bazeze mai puțin pe ceea ce realizează alții la nivele central sau național, cu alte cuvinte să existe.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *