December 3, 2023

Deutsche Welle a realizat un documentar despre gestionarea deșeurilor în Cluj. Filmările au avut loc acum câteva luni, iar de atunci Consiliul Județean a reușit să elimine obligația de cântărire din contractul cu Supercom. UE solicită o rată de reciclare de 50%, dar Cluj-Napoca, orașul cunoscut pentru angajamentul său ecologic, se află la mai puțin de o treime din acest obiectiv.

Documentarul realizat de Deutsche Welle aduce în atenția publicului provocările și eforturile din spatele gestionării deșeurilor în orașul Cluj-Napoca. În filmările efectuate cu câteva luni în urmă, s-au evidentiat aspecte legate de infrastructura de reciclare și a colectării selective, dar și de neconformitățile cu normele impuse de Uniunea Europeană.

Recent, Consiliul Județean a reușit să renegocieze contractul cu compania Supercom, eliminând obligația de cântărire a deșeurilor, o mișcare care a stârnit controverse și critici din partea unor organizații ecologiste și a cetățenilor preocupați de impactul asupra mediului.

Cu toate acestea, Cluj-Napoca, cunoscut ca fiind un oraș dedicat inițiativelor eco-friendly și al dezvoltării sustenabile, se confruntă în continuare cu provocări în atingerea obiectivului de reciclare impus de UE, care este de 50%. Potrivit documentarului, orașul se situează la o rată de reciclare de sub o treime din acest obiectiv, ceea ce indică necesitatea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea sistemului de gestionare a deșeurilor.

Filmul servește ca un apel la acțiune și reamintește locuitorilor și autorităților implicați să colaboreze în vederea dezvoltării unui plan de acțiune sustenabil și eficient pentru gestionarea deșeurilor. Linkul către documentar poate fi accesat în primul comentariu, oferind publicului o perspectivă mai amplă asupra situației actuale și a drumului de parcurs pentru a atinge obiectivele de mediu propuse.

Pentru a viziona documentarul accesați linkul:https://m.youtube.com/watch?v=R_tJqGVJk2E&fbclid=IwAR1KGIWbrOokhIta2MkbKvaUTys6bC3sHUclrDlds_9zWHCULsRpNeJBJZw

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *