December 3, 2023

Fostă judecătoare de la Cluj, Adina Daria Lupea, a exprimat indignarea față de versurile artistului Gheboasă de la UNTOLD. Ea consideră că astfel de comportamente nu reprezintă Clujul sau valorile sale. Gheboasă a fost criticat pentru versurile sale, iar Lupea consideră că acesta nu ar fi trebuit să fie prezent la eveniment și nici să primească plata pentru prestația sa.

Lupea a adăugat că evenimentul UNTOLD, sub patronajul domnului Boc și cu aprobarea unor persoane avizate, nu ar fi trebuit să permită astfel de conținut ofensator și discriminatoriu. Ea a remarcat că artistul Gheboasă fusese cunoscut anterior pentru participarea la emisiunea “Survivor”, unde a manifestat un comportament doritor de a se întoarce acasă după doar o săptămână.

Aceasta a adus în discuție și faptul că în melodia sa, Gheboasă folosește un limbaj peiorativ și insultător față de o anumită etnie, subliniind că ar trebui să existe o atitudine mai responsabilă și o sensibilitate mai mare în ceea ce privește promovarea diversității și a respectului în evenimentele publice.

Mesajul său postat pe Facebook a stârnit reacții din partea multor persoane, inclusiv a susținătorilor și organizatorilor UNTOLD. Cu toate acestea, Adina Daria Lupea și-a menținut poziția și a subliniat că astfel de comportamente și conținuturi nu reprezintă valorile pe care le susține și că nu se regăsesc în viziunea ei asupra orașului Cluj și a lumii.

Reacția judecătoarei a reamintit publicului și organizatorilor despre importanța promovării unei culturi a respectului și toleranței în cadrul evenimentelor culturale și muzicale, în special într-o societate diversă și multiculturală precum Clujul și România.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *