December 9, 2023

Florin Cotarcea, artistul anonim care a dedicat zece ani din viața sa pentru a da viață celei mai impresionante statui de piatră din Europa, rămâne adesea în umbră, cu realizările sale subapreciate. În timp ce statuia Regelui Decebal de la Cazanele Dunării, cu o înălțime de 55 de metri și dimensiuni colosale, atrage atenția turiștilor și admiratorilor de artă, numele lui Florin Cotarcea nu este la fel de cunoscut.

Ideea și finanțarea pentru acest proiect ambițios au provenit de la omul de afaceri italian de origine română, Iosif Constantin Drăgan, care a fost un pasionat cercetător al istoriei României antice. Cu toate acestea, Florin Cotarcea a fost inima și mâna care au dat viață acestui colos de piatră. Acest sculptor talentat a lucrat în tăcere și modestie, aducându-și contribuția la o creație monumentală.

Florin Cotarcea nu a doar gândit și conceput această lucrare de artă uimitoare, ci și a muncit alături de un grup de alpiniști dedicați pentru a o realiza. Acești oameni, Gheorghe Predoni, Ion Predoni, Robert Torok, Petre Negoiţescu, Mircea Furlan, Marian Bebe Pastiu, Pavel Boroancă, Dorin Băleanu, Petre Niţu și Ion Cristinel Kiss, sub îndrumarea lui Florin Cotarcea, au dat viață statuii colosale.

Sursa Foto Google

Este momentul ca eforturile și talentul sculptorului Florin Cotarcea să primească recunoașterea pe care o merită. Când vorbim despre această impresionantă statuie și contribuția sa esențială la realizarea ei, să nu uităm niciodată numele acestui artist dedicat și talentat care a adus această capodoperă la viață.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *