September 26, 2023

Investițiile în imobiliare ale fiului fostului pădurar Valer Prigoană ridică semne de întrebare cu privire la originea banilor din defrișări.

Sursa Foto media9.roFiul lui Valer Prigoană, cunoscutul pădurar din Someșu Rece, care în trecut a devenit un important investitor imobiliar și care a decedat în 2013, își extinde acum proprietățile într-un nou cartier rezidențial din Cluj.

Sursa Foto media9.roDupă ce a deținut funcția de șef de district în 2007, o perioadă în care afacerile sale imobiliare au prosperat, chiar și în timp ce pădurile dispăreau în Apuseni, Prigoană a lăsat în urma sa o serie de terenuri. Unul dintre acestea este amplasat pe strada Spicului, în Dâmbul Rotund, în proprietatea soției sale, Lucreția, și administrat de fiul lor, Adrian Ionuț.

Sursa Foto media9.roCompania BRG PRI Construct S.R.L., deținută în proporție de 50% de Prigoană Jr. (cealaltă jumătate fiind deținută de compania Australis, a Savetei Iacob), planifică construirea unui nou cartier rezidențial în Dâmbul Rotund. Proiectul cuprinde 18 case, dintre care 9 vor fi individuale, iar celelalte 9 vor fi duplexuri. În total, vor fi 27 de unități locative. Suprafața medie a parcelor va fi de aproximativ 350-700 metri pătrați.În timp ce proiectul a fost pus în consultare publică pe platforma Primăriei, preocupările cu privire la originea banilor investiți în imobiliare rămân. Fiind cunoscut pentru activitățile sale în timpul în care pădurile erau distruse, implicarea sa în industria imobiliară ridică întrebări privind consecințele acestor acțiuni.

Sursa:media9.ro/uite-unde-merg-banii-din-defrisari-fiul-fostului-padurar-isi-face-cartier-de-case

Articolul inițial a fost publicat de către cei de la media9.ro site de știri care urmărește proiecte de infrastructura și imobiliare de pe raza județului Cluj.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *