December 3, 2023

Tocinei de cartofi cu brânză – O rețetă bucovineană ce evocă atmosfera vacanțelor. Se pregătesc ușor, cu ingrediente la îndemâna oricui, așa că nu ezitați să le încercați.

Sursa Foto Google

Găsiți aici și varianta rețetei de tocinei servite ca desert.

INGREDIENTE:

 • 4 cartofi de mărime medie spre mare
 • 120 g brânză telemea
 • 1 ou mare
 • Un vârf de cuțit de sare
 • 1 lingură de făină
 • Ulei pentru prăjit

Sursa Foto Google

PREPARARE:

 1. Spălați și curățați de coajă cartofii, apoi radeți-i fin folosind o răzătoare mică.

Sursa Foto Google

 1. Într-un castron, amestecați oul cu brânza până obțineți o compoziție omogenă.
 2. Adăugați brânza cu ou, făina și puțină sare peste cartofii rasi și bine scurși de lichid (puteți să-i presați ușor în mâini pentru a înlătura excesul de lichid). Trebuie să obțineți o compoziție moale, ușoară, dar bine legată.

Sursa Foto Google

 1. Formați chiftele din compoziția de cartofi, modelând între palmele umede, apoi prăjiți-le în uleiul încins pe ambele părți până devin aurii.
 2. Scoateți tocineii prăjiți și așezați-i pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți-i imediat cu smântână și brânză.

Poftă bună!

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *