April 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Un muncitor nepalez din România, din zona Horeca, dezvăluie cum e viața la peste 5.000 de km distanță de țara sa. Acesta spune că trimite 400 – 500 de euro acasă, dar admite că îi este dor de familie.Din ce în ce mai mulți agenți economici apelează la muncitori de peste hotare, pentru a-și menține afacerile în viață.

Viața unui muncitor nepalez în România. ”Trimit acasă 400 de euro pe lună, îmi e foarte dor de mama”
Zeci de mii de muncitori din Asia au ajuns în ultimii ani în România. Aceștia lucrează în foarte multe domenii, în special în cele unde forța de muncă internă este deficitară.

Statisticile spun că, în prezent, circa 85.000 de străini sunt înrolați în câmpul intern al muncii.

Printre aceștia se află și Fixx, un nepalez care lucrează ca barman. În țara noastră, acesta e optimist că a găsit o șansă prin care să-și asigure un viitor mai bun lui și celor dragi.Lunar, bărbatul spune că își permite să trimită acasă, la Kathmandu, undeva la peste 5.500 de km distanță de București, sume de 400 – 500 de euro.

”Am lucrat un an ca ajutor ospătar şi după am învăţat să fac cocktail-uri şi de toate şi şefa mea mi-a dat bani. Eu trimit 400, 500 de euro pe lună”, spune bărbatul, conform Observator News.

Fixx mai spune că a ajuns în România încă din 2018. Planul său este să ”fure” meserie cel puţin încă pe atât. Țelul său este de a avea propriul restaurant, acasă, în Nepal.

”E foarte foarte, foarte greu. Mi-e foarte dor de mama mea şi mi-e foarte dor de familia mea”, recunoaște nepalezul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *