February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Compania newyorkeză Studio Sofield a marcat încheierea lucrărilor la Steinway Tower, prezentând imagini din câteva apartamente ale celui mai subțire zgârie-nori din lume, ridicat în New York.

Clădirea cunoscută și sub denumirea 111 West 57th Street a fost construită pe locul ocupat de sediul producătorului de piane Steinway & Sons. Turnul are 91 de etaje care includ 46 de reședințe cu etaj complet și tip duplex, relatează CNN.

Imaginile difuzate de designerii care au lucrat interioarele arată holuri opulente împodobite cu piatră de calcar, marmură, oțel înnegrit și catifea, podele din lemn de stejar masiv gri și opere de artă originale, semnate de Picasso și Matisse.între 7,75 și 66 de milioane de dolari.

Cu un raport înălțime-lățime de 24:1, Steinway Tower este descris de dezvoltatorii săi drept cel mai subțire zgârie-nori din lume. Fațada turnului include blocuri de teracotă, un material care dă impresia că își schimbă culoarea și textura atunci când este văzut în diferite lumini și din unghiuri diferite.

Steinway Tower are 435,3 metri și este una dintre cele mai impunătoare clădiri din emisfera nordică, depășită doar de alte două clădiri din New York: One World Trade Center (541,3 metri) și Central Park Tower (472,4 metri).

Clădirile zgârie-nori foarte subțiri, cunoscute și sub numele de turnuri-creion, au devenit elemente remarcabile ale orizontului Hong Kong-ului în anii ’70.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *