February 23, 2024
Get in touch with us
Avram Gal Sursa Foto Facebook

Numele lui Avram Gal a apărut în spațiul public, menționându-se că ar putea fi candidatul PSD la Primăria Câmpia Turzii. TurdaNews a luat legătura cu cei implicați, pentru a afla care este adevărul din spatele acestor informații.

Mihai Șandru președinte PSD Câmpia TurziiMihai Șandru, președintele PSD Câmpia Turzii, a confirmat că au existat discuții privind acest subiect și a explicat situația. ”Da, există niște negocieri care se derulează în acest moment, cu cei de la ALDE, la nivel județean. Eu nu am nimic împotrivă. Am discutat cu domnul profesor Dâncu, în acest sens și urmează să mai avem niște discuții și cu colegii. Da, e adevărat că există aceste discuții! În calitate de președinte al PSD Câmpia Turzii, scopul meu este să câștig, nu doar să cresc. Din acest punct de vedere, vreau ca aceste discuții să se finalizeze cu o echipă închegată, care să fie mai puternică și care să ne ajute să câștigăm alegerile locale din anul 2024. Vreau să fac o echipă între Avram -primar și Gicu Rece (n.r. candidatul PSD la alegerile locale din 2020) – în echipă cu el.

Domnul profesor Dâncu va veni să coordoneze personal campania de la Câmpia Turzii, pentru că avem șanse foarte mari de a câștiga.”, a declarat Mihai Șandru.

PSD Câmpia Turzii este organizația social-democraților care a avut cele mai bune rezultate la nivel de municipii, în județul Cluj, la ultimele alegeri locale.De partea cealaltă, Avram Gal a confirmat și el aceste discuții. ”Am discutat cu domnul Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj, care vrea să coalizeze și să întărească PSD la nivel județean, inclusiv prin discuții cu partide mai mici, dar care au potențial uman. Sunt discuții deschise și eu sunt la fel de deschis pentru o soluție care să ne asigure câștigarea Primăriei Câmpia Turzii, într-o echipă comună. Am avut discuții și cu colegii de la Câmpia Turzii și cu domnul Alexandru Cordoș, care vrea să facă un PSD puternic la nivelul județului Cluj”, a spus Avram Gal.

Calculul politic al PSD, pentru Câmpia Turzii, ar putea să țină cont de faptul că Avram Gal are propriul electorat, care a oscilat între 12-18%, iar PSD a fost undeva la 20% la ultimele alegeri locale. Dacă cele două electorate s-ar îmbina, PSD ar putea emite pretenții pentru câștigarea Primăriei Câmpia Turzii, apropiindu-se de scorul electoral al primarului liberal Dorin Lojigan.

Conform surselor noastre, PSD ar fi făcut un sondaj în Câmpia Turzii, iar Avram Gal ar fi cel mai bine poziționat contracandidat al lui Dorin Lojigan.

Alexandru Cordoș președintele PSD Cluj

Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, spune că la nivel județean ”căutăm soluții câștigătoare” pentru anul 2024. În acest sens, s-au purtat discuții cu oameni de la Partidul Verzilor, de la PMP și de la ALDE. ”Noi am ales să ne deschidem, pentru a putea face un PSD mai puternic. Cei care se opun, nu-și doresc un PSD puternic. Căutăm soluțiile cele mai bune și la Câmpia Turzii și peste tot în județ”, a precizat liderul PSD Cluj.

Nu cu mult timp în urmă, în PSD a venit fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan (pe vremea când era la PNL), care a condus ”Verzii” la ultimele alegeri local-județene, care a fost urmat sau va fi urmat de mai mulți colegi din Partidul Verzilor.

Mai recent, în PSD și-au anunțat întoarcerea și ”fiii risipitori” de la Pro România. În acest context se derulează și discuțiile care vizează Câmpia Turzii, Alexandru Cordoș confirmând că există un interes crescut pentru a câștiga alegerile locale din 2024.

Sursa:https://turdanews.net/avram-gal-candidatul-psd-la-primaria-campia-turzii-citeste-ce-spun-cei-implicati/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *