March 28, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

O tânără mamă din Cluj a fost salvată de un medic din Brașov, de la spitalul privat SF Constantin, anunță BizBrasov.ro.. Medicul le transmite un mesaj celor care sunt refuzați la operații și trimiși la moarte.„Bianca, 37 ani, e din Cluj și e mama unui copil de 6 ani. A fost diagnosticata cu un cancer de col uterin și a urmat tratamentul oncologic indicat în IOCN(radio-chimioterapie). Nu a ieșit din recomandările medicilor, a urmat tratamentul „ca la carte/conform ghidului”În luna decembrie i s-a comunicat că nu se mai poate face nimic și i s-a recomandat un centru de paliație unde să își încheie viața.A cerut o părere și la noi și am constatat ca tumoarea e rezecabila deși invadează organele din jur: vezica urinara, rect, uretere, neavând metastaze la distanta.A fost operata cu succes luni 09.01 în faza de insuficienta renala obstructiva și ocluzie intestinala, practicandu-se exenteratie pelvina totala cu hemicolectomie dreapta, rezervor urinar Bricker și colostoma pe descendent. Plombaj pelvin cu plasa de Vicryl și flap epiploic.
Evoluție favorabila cu normalizarea funcției renale și reluarea tranzitului.

SFAT: NU ACCEPTATI „FARA LUPTA” UN VERDICT DE INOPERABILITATE. DE CELE MAI MULTE ORI IMPOSIBILUL E POSIBIL.”, povestește medicul Bogdan Moldovan, potrivit jurnalul.ro.

Dr. Bogdan Moldovan: „Caz de chirurgie cardiovasculară rezolvat cu succes în echipă multidisciplinară la Spitalul Sf Constantin.
Pacienta de 64 de ani se internează în spitalul nostru, iar după explorări de specialitate (ecografie cardiacă, coronarografie, angio-computer tomografie) se decelează o tumoră a rinichiului drept care invadează vena cavă inferioară si care progresează până la nivelul cordului în atriul drept, respectiv ventriculul drept, având dimensiuni de cca 10/6 cm intracardiac si ocupând în proporție de 90% vena cavă inferioară.

Se intervine chirurgical în echipă complexă multidisciplinară de:
Chirurgie generală Dr. Bogdan Moldovan și Dr. Radu Pisica
Chirurgie cardiovasculară Dr. Sorin Baloș și Dr Felix Fărcaș

Anestezia și terapia intensivă asigurată de Dr. Mădălina Crișan, și se practică: Nefrectomie totală unilaterală și extragerea formațiunii tumorale intracardiace și de la nivelul venei cave inferioare, în circulație extracorporeală.Evoluția este favorabilă, pacienta fiind extubată în primele ore postoperator cu evoluție foarte bună”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *