April 18, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

William James Sidis, recunoscut ca fiind cel mai inteligent om care a trăit vreodată, a avut un nivel de inteligență estimat între 250 și 300. Deși încă de mic copil a demonstrat o uimitoare abilitate de a învăța limbi străine, destinul său a fost unul extrem de necruțător.

William James Sidis, considerat cel mai deștept om din istorie, a fost capabil să citească ziarul la doar un an și jumătate, iar până la vârsta de opt ani a învățat nu mai puțin de opt limbi străine. La doar 16 ani, a devenit cel mai tânăr absolvent al prestigioasei universități Harvard. Cu toate acestea, viața lui a fost marcată de tragedii. A sfârșit murind în sărăcie, fără niciun ban în buzunar…

La doar doi ani, Sidis putea citi fluent în limba engleză, iar la patru ani scria deja în franceză. Până la vârsta de opt ani, el a învățat opt limbi străine și, ulterior, a creat chiar o nouă limbă numită Vendergood. Prin eforturile părinților și datorită inteligenței sale extraordinare, tânărul William a ajuns să cunoască 40 de limbi străine.

La vârsta de 12 ani, William a devenit cel mai tânăr student al Universității Harvard, iar patru ani mai târziu și-a încheiat studiile, atrăgând atenția întregii lumi. În anul 1914, era considerat că are un viitor spectaculos în față. Din păcate, destinul avea alt plan pregătit pentru el…

Într-o zi de vară din iulie 1944, William James Sidis a fost găsit în apartamentul său într-o stare inconștientă. A suferit un accident vascular cerebral care, din păcate, i-a fost fatal la doar 46 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *