February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto/GSP.RO

Victor Pițurcă e selecționerul ideal pentru echipa națională, crede Dumitru Dragomir. Fostul șef de la LPF își dorește să-l vadă pe „Piți” în locul lui Edi Iordănescu.Dumitru Dragomir a anunțat că e gata să facă chetă pentru a putea să-i plătească salariul lui Victor Pițurcă la națională.

Victor Pițurcă, chemat la echipa națională în locul lui Edi Iordănescu

Dragomir e sigur că Pițurcă ar califica România la un turneu final și chiar ar putea să ajute la creșterea în valoare a tinerilor jucători.

„Trebuie să aducă un profesionist, unul cu performanță în spate, unul care are calificări. Sunt atâția. Chiar dacă sunt bătrâni. Dacă au minte, de ce să nu îi pună? Alții afară caută bătrânii, iar noi îi ducem la cimitir.

Îi plătesc eu salariul lui Pițurcă. Îi dau 20.000 de euro pe lună, timp de un an. Poate mai găsesc pe cineva, pe Viorel Păunescu, Giovanni Becali, pe Borcea sau Nețoiu și îi dăm 40.000.

Mă, dacă Pițurcă nu califică echipa, să mă împușcați, mă fraților! Omul sfințește locul, bă. Băi fraților, ne-a calificat de trei ori și nu îl pui măcar consilier? Din acești tineri, Pițurcă scoate sigur 2-3”, a spus Dumitru Dragomir, conform sport.ro.

Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner

Pițurcă e convins că principala vină este a jucătorilor şi nu a staff-ului tehnic. România a pierdut fără drept de apel cu Muntenegru, scor 0-3, în UEFA Nations League.

Dacă aș veni selecționer, mi-ar trebui 4-5 meciuri să văd jucătorii, ce pot face cu ei. Era foarte greu cu acești tineri. Și mie mi-ar fi greu. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club”, a declarat Victor Piţurcă la Pro Arena.

„Piţi” a dezvăluit că nu este într-o relaţie bună cu preşedintele FRF. Din momentul în care a plecat ultima dată de la naţională a mai vorbit o singură dată cu Răzvan Burleanu.

Niciodată n-am fost invitat! Chiar atunci după ce s-a terminat și ne-am calificat pentru Franța, era echipa mea, o echipă formată de mine. Primele trei rezultate și-au pus amprenta asupra calificării. Singura discuție pe care am avut-o cu el (n.r. cu Răzvan Burleanu) am avut-o când eram aici, la voi, la acel turneu final, și am fost invitat la un meci„, a recunoscut fostul selecţioner.

Pițurcă a mai pregătit naționala României în 3 perioade: 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014.

Anunţul lui Mihai Stoichiţă despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naţionale

Mihai Stoichiţă a dat de înţeles, că în ciuda rezultatelor dezamăgitoare, Edi Iordănescu ar putea continua pe banca echipei naţionale. Totodată, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal a declarat că fiul lui Anghel Iordănescu nu merită demis în urma unui singur meci.

„Am avut o discuție cu președintele FRF și Edi, pentru a vedea ce facem în continuare, pentru a nu ne minți. Accident nu mai este. Când te bate, Armenia, Georgia, Muntenegru și Bosnia, nu mai putem vorbi de accident. Trebuie analizată această situație, să dăm apoi. După ce niște direcții care trebuie urmate. E mai greu să mai spui că s-a întâmplat. S-a întâmplat și în 90. Ce echipă aveam atunci. La echipa pe care o aveam, nu a fost niciun fel de problemă să-și revină la 94. Acolo e un accident.

În primul rând, îi dăm credit lui Edi în continuare. A fost împuternicit de a luat toate deciziile. Cum vede el strategia pentru viitor și cum ne asumăm viitorul. (Deci rămâne și după ultimele două partide?) Se poate și asta, să rămâne la echipa națională, în funcție de analiză.

Stabilim în comisia tehnică ce a lucrat omul acesta. Merită să meargă în continare. Merită, pentru că este un profesionist. Este un om care știe fotbal. Are o școală sănătoasă, e maleabil. El schimbă și în timpul jocului. Dai un om afară pentru un joc. Nu e în regulă treaba asta”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru digisport.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *