September 26, 2023

Într-un incident șocant din decembrie 2020, la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, un pacient a fost tragic ars de viu într-o cameră a instituției. Recent, procurorii au clasat acest caz, ceea ce a generat indignare în rândul familiei victimei și a ridicat semne de întrebare cu privire la derularea investigației.

Inițial, cazul a fost investigat sub acuzații de neglijență în serviciu, ucidere din culpă și distrugere din culpă, în urma tragicului incident în care pacientul a decedat într-un incendiu în propria sa cameră.

❗️Familia susține că bărbatul a fost agresat în cap de către personalul medical și că incendiul ar fi fost declanșat pentru a acoperi acest incident.

Aceasta este o situație foarte complicată și controversată. Concluziile procurorilor, care susțin că incendiul a fost provocat de o țigară uitată aprinsă de către pacient, par a fi în conflict cu informațiile prezentate de familia victimei. Descoperirea unui cheag de sânge și a altor elemente de la locul incidentului ridică într-adevăr semne de întrebare cu privire la circumstanțele tragicei evenimente.

Îngrijorările cu privire la lipsa înregistrărilor video și alte aspecte ale anchetei necesită o investigație atentă și transparentă pentru a se stabili adevărul în acest caz. Este important să se asigure siguranța și transparența în sistemul medical din România și să se facă tot posibilul pentru a clarifica circumstanțele acestei tragedii. Decizia prim-procurorului va fi esențială pentru direcția pe care o va lua cazul în continuare.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *