September 26, 2023

Vă închipuiți o scenă: Sunteți deja la bordul unui avion, centura de siguranță este pusă, iar telefonul este în modul avion. Apoi, pilotul comunică prin megafon că zborul are întârziere și nu poate decola de pe pistă. Nu cunoașteți durata așteptării, iar acest lucru este familiar multor călători care au avut experiențe cu problemele de trafic aerian. O analiză Sky News arată că aceste probleme, care au provocat haos, au fost observate recent în Marea Britanie.

Prin ferestrele ovale ale avionului, puteți vedea terminalul aeroportului, cu tot confortul și cafeaua la prețuri mari pe care le oferă. Totuși, de ce nu puteți coborî din avion și să reveniți la terminal?

Sky News a discutat cu Sean Tipton, purtător de cuvânt al Asociației agențiilor de turism britanice (ABTA), pentru a afla de ce aceasta nu este o soluție viabilă.

Atunci când există probleme cu sistemele de control al traficului aerian, aeronava trebuie să aștepte până când se deschide un culoar pentru a putea decola. Durata întârzierii poate fi incertă la început. Poate să se ofere un culoar către avion peste o oră, dar acesta poate fi amânat din nou.

Avionul trebuie să fie pregătit pentru plecare imediat ce se eliberează culoarul. Acest lucru nu ar fi posibil dacă sute de pasageri ar coborî din avion și ar trebui să se întoarcă la bord, ceea ce ar duce la întârzieri suplimentare.

Tipton explică că coborârea tuturor pasagerilor ar dura ceva timp, iar procesele de îmbarcare ar trebui să fie reluate pentru a se asigura că toți pasagerii sunt la bord din nou. Acest lucru ar putea face ca zborul să piardă intervalul orar programat.

El adaugă că, deși este frustrant să stai pe pistă în avion timp de două sau trei ore, acest lucru se face pentru confortul pasagerilor.

În Europa, regulile prevăd că pasagerilor trebuie să li se ofere opțiunea de a coborî din avion după ce au stat pe pistă timp de cinci ore. Cu toate acestea, este rar ca o întârziere pe pistă să atingă această durată, conform spuselor lui Tipton.

Companiile aeriene au obligația de a oferi băuturi răcoritoare rezonabile dacă întârzierea depășește două ore pentru zborurile pe distanțe scurte.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *