April 20, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Un bărbat cu un detector de metale a făcut o descoperire incredibilă lângă un sat din sud-vestul Angliei. După câteva ore de căutări, a găsit un inel medieval cu diamant în „stare aproape perfectă” în valoare de aproximativ 47.000 de euro.

Inelul va fi scos la licitație la sfârșitul acestei luni.

David Board, de 69 de ani, a găsit inelul la a doua încercare de a deveni vânător de comori. În anii 1970 a colindat toate plajele locale, dar nu a găsit nimic de valoare, așa că a renunțat.

Board a reluat activitatea în 2019. În a doua zi de căutări, când era aproape să renunțe definitiv la această îndeletnicire, detectorul i-a dat semnalul că a descoperit ceva. Inițial a crezut că e doar o bucățică de fier vechi, dar când a ajuns acasă și-a dat seamacă găsise un inel deosebit, potrivit CNN.

Sursa Foto Facebook

Inelul este în „stare aproape perfectă”, a declarat Nigel Mills, specialistul în monede și antichități de la Noonans, casa de licitații. Bijuteria este formată din două benzi împletite pentru a simboliza uniunea conjugală și un diamant.

În interior inelul are o gravură în franceză medievală: „Ieo vos tien foi tenes le moy”. În traducere aprimativă asta ar însemna: „Îți păstrez credința, păstreaz-o pe a mea”.

Datorită locului descoperirii și a calității inelului, experții presupun că este verigheta lui Joan Brook, dăruită de soțul ei, Thomas Brook. Căsătoria lor din 1388 a îmbogățit familia Brook, pentru că Joan era văduva lui Robert Cheddar, un bogat comerciant de stofe și primar în Bristol, oraș din vestul Angliei.

Acum, inelul medieval cu diamant a primit numele „Lady Brook” și va fi scos la licitație pe 29 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *