April 20, 2024
Get in touch with us

Trei pui de cățeluși au fost abandonați de un suflet hain într-o cutie bine închisă la coșul de gunoi, în speranța că vor muri fie asfixiați, fie de frig având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă și ulterior vor fi ridicați de către echipele de salubritate.

Norocul celor trei suflete a fost un localnic care i-a descoperit fiind salvați.

Politia a fost sesizată în acest caz și se fac cercetări privind stabilirea celor sau celui care se face vinovat de un astfel de act de cruzime.

Întâmplarea nefericită a avut loc în comuna Jucu pe strada Moliturii unde spre nefericirea celor sau celui care a recurs la acest gest punctul gospodăresc este monitorizat video.

Conform Legii nr. 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor intrată în vigoare la 19 mai 2022. ,,Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical,, Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei nerespectarea următoarelor condiţii: a nu se abandona şi/sau alunga un animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *