April 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter s-a produs, luni, în Gorj, la ora 16:58:06. Seismul s-a produs la adâncimea de 15 km.

Potrivit relatărilor de la fața locului ale reporterilor Antena 3, locuitorii din zonele din Gorj în care s-a resimțit cutremurul au ieșit în stradă.

Nu s-au primit pe telefoane alerte de la autorități înaintea cutremurului. În cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu trimite notificări anterior declanșării acestora. Doar ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje RO-ALERT de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Cutremurul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitesti, 166 km E de Timisoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 224 km V de Ploiesti.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *