December 3, 2023

Templul Wat Rong Khun, Tailanda.

Wat Rong Khun este un templu budist netradițional, situat în provincia Chiang Rai, Thailanda . În rândul turiștilor el este mai bine cunoscut sub numele de “Templul Alb” și într-adevăr, uitându-vă la el, veți observa că acesta nu a fost în zadar numit astfel, deoarece orbește ochii cu luciul și culoarea albă.
Proprietar al Templului Alb și creatorul său este un artist thailandez celebru – Chalermchai Kositpipat. Construcția templului a fost începută în 1997 și continuă și până în ziua de azi. Este demn de remarcat faptul că pictorul construiește Templul Alb pe propriile mijloace, pe care el a colectat timp de 20 ani prin vânzarea tablourilor sale. Banii de la sponsori el nu ia, astfel încât aceștia să nu influențeze nici într-un fel ideile sale și să nu-i impune condiții lor.
🤍În mod natural, crearea unui astfel de proiect nu este în puterea unui singur om, ideile sale întruchipează o brigadă condusă de inginerul șef, care este fratele lui Chalermchaya . După cum spune artistul însuși, nimic și nimeni nu-l va împiedica să transforme visul în realitate, poate că doar moartea însăși. El sincer crede că construcția templului Wat Rong Khun îi va oferi o “viața veșnică”. Cel mai probabil așa și va fi, pentru că atâta timp cât vor trăi picturile sale și va sta Templul Alb, acest artist talentat,iar acum și arhitect, va trăi în memoria oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *