December 5, 2023
Sursa Foto Facebook

Cea mai modernă grădiniță din județul Alba a fost inaugurată joi la Ciugud. A costat 1,6 milioane de euro și a fost construită în zona industrială a comunei.Grădinița are multiple dotări, de la jocuri interactive, proiectoare pentru podea, săli pentru fiecare grupă, cabinet medical, băi adaptate special pentru copii și nu în ultimul rând un spațiu de joacă interior, unde cei mici pot fi supravegheați de pe holuri.

De asemenea, construcția are sisteme inteligente de reducere a consumurilor: lumina și căldura se adaptează singure grație unor senzori, iar atunci când concentrația de dioxid de carbon crește, educatoarele primesc o notificare pe telefon.

„Grădinița viitorului înseamnă folosirea celor mai moderne tehnologii pentru asigurarea confortului copiilor în timpul petrecut la grădiniță. Totuși, în procesul educațional, tehnologia este folosită cu moderație, copiii fiind încurajați spre joc, experimentare, învățare practică sau dezvoltarea deprinderilor. În educația timpurie evităm, pe cât posibil, folosirea ecranelor și tabletelor în activitățile cu copiii, iar scopul nostru este să creștem copii sănătoși și fericiți” a spus Dan Lungu, purtătorul de cuvând al Primăriei Ciugud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *