February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Gianluca Vialli, fost mare fotbalist italian, a murit la vârsta de 58 de ani, după o luptă cu o tumoare la pancreas.Familia lui Gianluca Vialli a confirmat decesul acestuia:

Cu durere în suflet, vă anunțăm că Gianluca Vialli a murit. Înconjurat fiind de familie, acesta s-a stins din viață aseară, după ce, timp de 5 ani, a înfruntat boala cu curaj și demnitate.
Mulțumim celor mulți care i-au fost alături de-a lungul anilor. Amintirea și exemplul lui vor rămâne veșnic în inimile noastre.

-comunicatul familiei lui Gianluca Vialli, potrivit Gazzetta dello Sport

Gianluca Vialli era căsătorit din 2003 cu Cathryn, alături de care avea două fiice: Olivia și Sofia. Gianluca Vialli era internat la Londra. Acesta anunțase încă din 2018 că suferă de cancer la pancreas. A fost unul dintre cei mai mari atacanți din fotbalul italian. Alături de naționala Italiei, Gianluca Vialli a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1990, organizat chiar în Italia.

Cu el în echipă, Sampdoria a cucerit singurul titlu de campioană din istoria clubului, în sezonul 1990-1991. A făcut cuplu în atac cu Roberto Mancini, iar cei doi erau porecliți „gemenii golului”. A mai cucerit trei Cupe ale Italiei cu Sampdoria (1985, 1988, 1989), precum și o Supercupă a Italiei (1992). În 1990, a triumfat cu Sampdoria și în Cupa Cupelor.

A mai evoluat în carieră la Juventus, alături de care a cucerit un titlu în Serie A (1995), un trofeu UEFA Champions League (1996), o Cupă UEFA (1993), o Cupă a Italiei (1995) și o Supercupă a Italiei (1996). În 1999, Gianluca Vialli se transfera în Anglia, la Chelsea, formație alături de care a cucerit 4 trofee: o Cupă a Angliei, o Cupă a Ligii Angliei, o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei.

Gianluca Vialli a fost asistentul lui Roberto Mancini la naționala Italiei, când azzurii au cucerit Campionatul European, în anul 2021. Ca antrenor principal, Gianluca Vialli a cucerit 5 trofee, toate cu Chelsea: o Cupă a Angliei, o Cupă a Angliei, o Supercupă a Angliei, o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei.

Decesul lui Gianluca Vialli vine la puțin timp după ce Sinisa Mihajlovic și Pele s-au stins din viață în luna decembrie a anului trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *