March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto/Facebook

In plina criza inflationista, demararea unei afaceri poate fi o solutie optima care sa-ti aduca stabilitate financiara pe termen lung. Insa, atunci cand vine vorba despre initiativa antreprenoriala, pe langa curaj si idei, ai nevoie si de finantare, iar acest lucru reprezinta, adesea, principala piedica pentru romanii care vor sa fie independenti. De data aceasta, insa, norocul le surade.Statul roman ne incurajeaza sa ne lansam in lumea antreprenoriatului, oferindu-ne finantare consistenta, ca sa punem bazele unei afaceri.

Exista o conditie principala pentru a primi banii: sa revii din Diaspora sa faci afaceri acasa

Se pun “la bataie” cate 200.000 de lei pentru romanii cu idei de business, dar conditia esentiala pentru a primi acesti bani este sa fi fost plecat in Diaspora si sa revii acasa pentru a dezvolta o afacere.

“Romanii din diaspora care doresc sa revina in tara si sa investeasca intr-o afacere pot obtine finantare de pana la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia editie”, transmit autoritatile de la Bucuresti.

“Romania este acasa! Aici putem cladi impreuna un prezent si un viitor tot mai prosper, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri. Sunt multe oportunitati de care puteti profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are in premiera un pilon dedicat diasporei. Concret, veti putea accesa o finantare nerambursabila de pana la 200.000 lei pentru a va deschide propria afacere in tara! Romania va asteapta!”, a declarat ministrul antreprenoriatului si turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Suma maxima, in valoare de 200.000 lei, poate fi obtinuta daca se vor crea prin proiect cel putin doua locuri de munca full time. Aplicantii care isi asuma, in schimb, crearea unui singur loc de munca, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiara trebuie sa vina cu o cofinantare in procent de cel putin 5% din valoarea eligibila a proiectului.

Start-up Nation 2022. Cum se face inscrierea

Inscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro. Data limita pana la care se fac inscrieri este 01 septembrie 2022. 

“Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului (MAT), institutie care gestioneaza si implementeaza programul, este de a finanta 1.000 de beneficiari”, mai tin sa transmita guvernantii.

Persoanele interesate au la dispozitie si un manual, care cuprinde pasii necesari pentru aplicarea in cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *