February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Lumea boxului româmesc a primit acum cateva zile o veste tristă. Rudel Obreja, fost pugilist de performanţă şi fost preşedinte al Federaţiei Române din Box, s-a stins din viaţă, la vârsta de 57 de ani într-o dimineață de martie.

S-a stins demn la fel de demn cum a trăit, principial, fiind oricând dispus să își sacrifice chiar viața pentru crezul lui, ceea ce în final a și făcut-o.

A căzut victima unui sistem, acel sistem putred și găunos care frânge destine și înfrânge caractere, ei bine pe al lui Rudel nu au putut deși au încercat din răsputeri prin toate modalitățile de care dispune un sistem opresiv.

Dincolo de moarte, Rudel Obreja a învins încă odată la fel cum a făcut-o și în timpul vieții.

Născut la Galaţi, în data de 6 august 1965, Rudel Obreja şi-a început cariera de boxer în Capitală. A luptat pentru Dinamo Bucureşti şi a ajuns de nu mai puţin de şapte ori campion national. La nivel international, cel mai important rezultat înregistrat de Obreja a fost bronzul mondial cucerit la turneul final din 1989.

A participat şi la Olimpiadă

Obreja a participat şi la Jocurile Olimpice din 1984, găzduite de oraşul american Los Angeles. Pe tărâm american, boxerul român s-a oprit atunci în faza optimilor de finală. A cedat la puncte, în faţa favoritului gazdelor, Mark Breland.

În întreaga sa carieră, Rudel Obreja are un palmares impresionant de 215 victorii din 230 de partide. La Olimpiada de la Los Angeles, Rudel Obreja a reuşit primul knoch-out din istoria boxului amator cu cască.

A deţinut funcţii înalte în boxul european, național promovând și susținând mulți pugilişti.

În 1999, Obreja a devenit vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, urmând ca peste cinci ani, în 2004, să preia frâiele FRB. Obreja a ocupat, de asemenea, mai multe funcţii importante şi în forurile internaţionale de box. El a fost membru şi apoi vicepreşedinte al Federaţiei Europene de Box amator.

În 2018, instanţa a decis să îl condamne abuziv pe Rudel Obreja la închisoare cu executare, în deja celebrul dosar “Gala Bute”. Preşedinte al FRB în timpul desfăşurării acestei gale, Obreja a fost acuzat de procurori de luare de mită şi evaziune fiscală. În urma procesului, a primit o sentinţă de închisoare pentru cinci ani de zile.

În momentul eliberării sale condiţionate de la Jilava, Rudel Obreja suferea deja de cancer în stadiu avansat. Consiliul Mondial al Boxului (WBC) a solicitat atunci instanţei să-l pună în libertate pe Rudel Obreja, pentru a se trata într-un spital civil, şi nu în unul aflat sub autorizarea Ministerului Justiţiei.

Acest moment va fi o filă însângerată din istoria boxului

Înainte de a trece la dreapta Domnului, Rudel Obreja i-a iertat pe toți cei care i-a considerat vinovați pentru ultimii săi ani de viață. Se referă la doctorul și șefii din penitenciar, care nu i-au dat la timp acces la tratament ocologic în spital specializat, la instanța care, după mult timp, l-a pus în libertate, dar i-a dat interdicție să părăsească țara și să meargă la consult în Turcia, la procuroarea de ședință care s-a opus cu sadism eliberării și accesul deținutului la tratament specializat.

Antonia Obreja, soţia fostului campion al României a afirmat că Rudel Obreja și-a simțit sfârșitul și i-a spus că va fi ultima zi în care va mai fi alături de ea, fără să fie supărat pe cineva. „A plecat împăcat cu toată lumea. Nu mai purta nimănui niciun fel de pică”.

„Eu astăzi voi pleca!”

„Ba chiar mi-a spus că îşi doreşte ca Dumnezeu să-i ierte pe călăii săi! „I-am iertat pe toţi”, aşa mi-a zis! Şi-a simţit sfârşitul aproape. Nu voi uita niciodată cum mi-a zis că urmează să ne părăsească. „Eu astăzi voi pleca!”. Şi aşa a şi fost! Şi-a simţit sfârşitul aproape. Nu voi uita niciodată cum mi-a zis că urmează să ne părăsească. „Eu astăzi voi pleca!”. Şi aşa a şi fost!”, a declarat Antonia Obreja.

„La fiecare vizită eu vedeam dintr-un munte de om că se topeşte. A început să slăbească”

Soţul meu a făcut analizele an de an şi toate au fost impecabile. Mi se pare greu totuşi ca în iunie să ajungi cu cancer în stadiul patru cu metastaze! La aproximativ două săptămâni au început durerile şi mi-a spus că nu se simte bine şi că la cabinetul medical a spus că are o problemă.

După ce a fost mutat lucrurile au degenerat.. Eu am fost cu soţul meu 16 ani, îl știam foarte bine, nu era un om să se plângă, nu a luat niciun medicament, era puternic psihic”, a declarat Antonia Obreja.

„Poate o spun eu subiectiv, dar o spun şi documentele. În momentul în care cineva intra într-o închisoare intră într-o carantina. Este analizat medical. După aceasta carantină, soţul meu a ieşit şi a rezultat ca e clinic sănătos. Am aceste documente, 7 aprilie 2022 e data încarcerării lui. Soţul meu a făcut analizele an de an şi toate au fost impecabile. Mi se pare greu totuşi ca în iunie să ajungi cu cancer în stadiul patru cu metastaze! La aproximativ două săptămâni au început durerile şi mi-a spus că nu se simte bine şi că la cabinetul medical a spus că are o problemă. După ce a fost mutat lucrurile au degenerat. La fiecare vizită eu vedeam dintr-un munte de om că se topeşte. A început să slăbească. Eu am fost cu soţul meu 16 ani, îl știam foarte bine, nu era un om să se plângă, nu a luat niciun medicament, era puternic psihic”, a mai spus soția fostului boxer

„Să îi ierte Dumnezeu pe călăii mei”

„Soţul meu s-a prezentat la cabinet de nouă ori, a subliniat că e o urgenţă ca el să se trateze liber şi i s-a dat „No-Spa” şi „Omez”! E greu acum să vorbesc. Vreau să-l las să plece liniştit. La un moment dat mi-a spus „Să îi ierte Dumnezeu pe călăii mei!” si asta spun şi eu. Soţul meu a fost aşteptat cu cătuşele pe masă la DNA şi a fost întrebat dacă a făcut puşcărie neavând antecedente penale! Credeţi că acel procuror nu a ştiut că soţul meu nu are antecedente când l-a chemat?

Fiica lui Rudel Obreja „Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă și al executărilor politice, atunci când îl îngrop pe tata

Sursa Foto Google

Ea a declarat că fostul președinte al Federației Române de Box i-a iertat pe toți cei care l-au judecat greșit și i-au vrut răul. Dar Leyla Denisa susține că acest lucru nu ajunge pentru a fi schimbate lucrurile în România

Ce făceau cei pe care îi alegem și îi hrănim, Avocatul Poporului, Președintele, atunci când campionul lor, cel care le-a pus argintul și bronzul la picioare în ”89, cel pe care l-au primit acasă în aplauze și îl puneau să pășească pe covoare de flori, cel al cărui nume nu se va pierde în istorie, Rudel Obreja, își striga disperat durerea din spatele gratiilor?

Aș vrea să plătească corect, drept, drept așa cum a fost tata, toți acei mulți-puțini care nu l-au auzit strigându-și durerea bolii care îl măcina, pentru ca această crimă să nu se multiplice la nesfârșit. Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă și al executărilor politice, atunci când îl îngrop pe tata.

„Luptăm?”

Vă cer tuturor să vă alăturați demersului de a solicita demisia de onoare a unor oameni dezonorabili, respectiv Ministrul Justiției Cătălin Predoiu și Directorul General Administrația Națională a Penitenciarelor, Dan Halchin!

Acești Dumnezei în fața cărora am stat cu mâna întinsă 9 luni să ne mai dea un pic de viață! Să dispară România în care tronează corupția, arivismul, oportunismul și venalitatea. Tata a iubit enorm România, iar destinul ei rămâne acum în pumnii noștri. Luptăm?”, este mesajul publicat de Leyla Denisa pe rețelele de socializare.

Sursa Foto Google

Ps: Va plăti cineva, probabil că nu, deoarece sitemul opresiv devorează, după care se retrage în carapace în așteptare următoarei victime, ce putem face să nu uităm, deoarece va veni o vreme…

In memoriam celui ce a fost și va rămâne în memoria colectivă Rudel Obreja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *