February 23, 2024
Get in touch with us

România a obținut un succes răsunător la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) 2023, desfășurată în Japonia. Echipa României a obținut 3 medalii de aur și 2 de argint, clasându-se pe locul 3 în lume, după China și Coreea de Sud.

Medaliile de aur au fost obținute de:

* Andrei Dragomir, Colegiul Național “Sfântul Sava” din București
* Alexandru Momoiu, Colegiul Național “Tudor Vianu” din București
* Andrei Oros, Colegiul Național “Tudor Vianu” din București

Medaliile de argint au fost obținute de:

* Ioana Matei, Liceul Teoretic “Sfântul Sava” din București
* Vlad Ciobotaru, Liceul Teoretic “Sfântul Sava” din București

Rezultatele obținute de elevii români sunt o dovadă a calității educației din România și a muncii susținute a profesorilor și elevilor. Ele sunt, de asemenea, o reușită pentru Ministerul Educației, care a investit în ultimii ani în dezvoltarea programelor de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

Succesul României la IPhO 2023 este o reușită importantă pentru țară și este un motiv de mândrie pentru toți românii. Felicitări elevilor și profesorilor pentru rezultatele obținute!

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *