April 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Părinții întâmpină probleme atunci când copiii lor ajung la vârsta adolescenței și încep să le reproșeze lucruri, să fie distanți și să se răzvrătească. Deși majoritatea adulților văd acest lucru ca pe o problemă a tinerilor generată de vârsta pubertății, psihologul Beatrice Busuioc a spus, la Interviurile Spectacola, că, de fapt, elementul care a generat răzvrătirea este abordarea părinților din timpul copilăriei celor mici:

„Perioada adolescenței a creat un tipar disfuncțional, din punctul meu de vedere, pentru că este numită perioada răzvrătirii. Acest lucru se întâmplă pentru că părinții, de-a lungul generațiilor, au dus copiii în zona asta în care tinerii ajung în perioada în care ajung să se răzvrătească.

Dacă atunci când este mic știi cum să gestionezi lucrurile, îi transmiți niște limite sănătoase, ai o comunicare sănătoasă cu copilul și ești alături de el, nu are cum să ajungă la vârsta adolescenței și să facă diverse lucruri de genul: Plec de acasă! / Nu ești un părinte bun! / Nu mă înțelegi niciodată! Dacă ai știut să gestionezi situația, în perioada adolescenței, nu vei avea un copil răzvrătit, ci un prieten“, a spus Beatrice Busuoic, la Interviurile Spectacola.„Pentru un copil mic, telefonul este ca un drog și creează dependențe. În momentul în care s-a instalat dependența, acolo vorbim, de cele mai multe ori, și de sevraj. Ceea ce părinții numesc probleme de comportament, atunci când îi iau copilului telefonul, nu sunt probleme de comportament, ci este un sevraj din dependența pentru gadget-uri“, a spus beatrice Busuioc.

Sursa Foto Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *