March 29, 2024
Get in touch with us

Zile trecute primarul localității Florești Bogdan Pivariu anunța cu surle și trâmbițe un nou PUG al localității sub deviza,,gata cu construcțiile haotice,, de mâine.

Ei bine, ce a omis priarul localității să spună în tot acest exercițiu de PR este faptul că, nu exista încă nici un PUG nou, abia a fost pus un draft în consultare publică, cu termen de făcut observatii de catre public până în 20 februarie 2022 !

Atunci abia dupa 20 februarie se vor evalua propunerile de la public, se va vedea dacă și ce se ba accepta, și doar atunci se va contura o variantă care să fie finală. După aceea urmează etapa de avizare, să se obtină aviz de mediu pe care nu poți să îl obții pe un document care încă urmeaza să sufere modificări.

De menționat faptul că procedura de evaluare strategica de mediu durează în genere undeva la un an.

Având în vedere cele enumerate mai sus doar după aceea putem discuta despre un PUG care poate face obiectul unui HCL cu cel puțin de 30 zile înainte de supunerea la vot în Consiliul Local, astfel atât la nivel teoretic cât și practic toată povestea aceasta PR-istică ar trebui să mai dureze înca multe, multe luni.

Aici aveți și link-ul de site-ul Primăriei Florești : https://floresticluj.ro/wp-content/uploads/2022/12/ANUNT-DEZBATERE-PUBLICA-PUG-F..pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *