March 5, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto/ziarulfăclia.ro

Arbitrul Andrei Chivulete a stabilit, duminică, o premieră în fotbalul românesc, oprind definitiv partida de fotbal dintre OSK Sepsi și FC U Craiova la jumătatea primei reprize, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene.

Meciul, disputat la Sfântu Gheorghe în cadrul etapei a 23-din SuperLigă, a fost oprit pentru prima dată în minutul 25, după ce arbitrul Andrei Chivulete a hotărât să trimită echipele la vestiare pentru 10 minute.

Crainicul s-a adresat spectatorilor, dar fără folos. Chivulete n-a fost mulțumit, a cerut ca mesajul să fie repetat, iar crainicul a transmis clar: „Nu rasismului și xenofobiei”.

Suporterii clubului din Băniei au continuat cu scandările anti-maghiare și după reluarea partidei, iar, doar peste un minut, centralul a decis să pună capăt partidei și a fluierat finalul!

”Pe cine să dăm afară din țară? Toți suntem născuți și crescuți aici”

”S-au făcut eforturi ca terenul să arate bine, cei de la Craiova au făcut șapte ore pe drum. Sper să se învețe ceva din asta. Suntem obișnuiți cu situația asta, se știe că la noi se scandează astfel de lucruri aproape la fiecare meci.

Pe cine să dăm afară din țară? Toți suntem născuți și crescuți aici, în zonă, județul Covasna face parte din România, am reprezentat România în cupele europene, e destul de neplăcut. Sperăm să se termine. Arbitrul a tras un semnal de alarmă clar, speram ca meciul să continue. E foarte rău pe vremea asta să te oprești.

Arbitrul ne-a spus că meciul e suspendat definitiv. Ar trebui să primim victoria”, a spus portarul celor de la Sepsi Roland Niczuly, după ce echipele au fost trimise la cabine.

„Ce pot să spun? N-am cuvinte. Îmi pare rău. Unde mergem noi avem întotdeauna probleme cu suporterii. Și în tur, la U Cluj, mi se pare că s-a întâmplat. E o situație neplăcută. Ce pot să fac eu? Fac parte din această echipă, din club și îmi pare rău că sunt înjurat întotdeauna de suporteri. Eu sunt un profesionist. Nu sunt ipocrit, noi am vrut să jucăm în continuare. Ne lipsește ceva astăzi. Și dacă vom câștiga sau nu meciul la masa verde… Nu știu, era mai bine dacă continuam. E o situație neplăcută.

La Cluj, suporterii au înțeles că s-ar putea opri meciul și au încetat. E urât să se termine un meci de fotbal în așa fel”, a spus și antrenorul Cristiano Bergodi, la flash-interviul de după meci.

Cazul va fi judecat de către Comisii, unde, foarte probabil, verdictul va fi 3-0 pentru Sepsi la ”masa verde”.

Și partida dintre U Cluj și Sepsi, disputată anul trecut în luna august pe Cluj Arena, a fost întreruptă de arbitrul Sebastian Colțescu pentru 10 minute după scandările venite din tribune și a pătrunderii materialelor pirotehnice e teren, dar apoi a continuat fără probleme până la sfârșitul celor 90 de minute. Sepsi a câștigat atunci cu 1-0, prin reușita lui Mario Rondon, din minutul 52.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *