March 28, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

O femeie din SUA, cu rădăcini irlandeze, și-a găsit un verișor când credea că a rămas fără ultima sa legătură cu Irlanda. Regăsirea a avut loc pe un vas de croazieră, tocmai când femeia împlinea 70 de ani, după ce soțul ei a auzit un dialog în ascensor, fără să vrea.
Eileen Monaghans trăiește în SUA, unde bunica ei a emigrat din Shalvey, Irlanda, la sfârșitul anilor 1800. Tânăra Eileen iubea poveștile bunicii sale despre Irlanda și a devenit fascinată de rădăcinile sale irlandeze. Când verișoara ei, Nora, a murit în 2014, Eileen a suferit nu doar pierderea unei rude, ci și a ultimei sale legături cu Irlanda, notează CNN.

Eileen a aflat că Nora a murit atunci când o felicitare de Crăciun nedeschisă i-a fost returnată, cu cuvântul “decedat” scris pe plic.

În anul următor, 2015, Eileen și-a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare cu o călătorie la bordul vasului de croazieră Queen Elizabeth.

Într-o seară, soțul femeii, Gerard, se afla în ascensor și a auzit conversația unui cuplul care stătea lângă el. Păreau irlandezi, ceea ce l-a intrigat pe Gerard, motiv pentru care a decis să înceapă o conversație. Așa a aflat că familia venea din aceeași zonă a Irlandei în care soția lui avea rădăcini.

Cuplul irlandez s-a prezentat ca Paddy și Hazel McEvoy. Cu toții și-au dat seama că Eileen și Paddy erau verișori care nu se întâlniseră niciodată, dar care urmau să se reunească în mod neașteptat pe un vas de croazieră în mijlocul oceanului.

Eileen a fost inițial în stare de șoc când l-a întâlnit pe Paddy. Întâlnirea neașteptată de familie s-a transformat într-o conversație de câteva ore despre familie, naționalitate și despre tot ceea ce se află între ele.

În cele două săptămâni rămase din croazieră, cei doi verișori și partenerii lor au fost de nedespărțit.

“Ne-am întâlnit în fiecare zi a croazierei după aceea și am ajuns să ne cunoaștem”, își amintește Hazel.

La acea vreme, cei patru aveau cu toții între 60 și 70 de ani. S-a dovedit că ambele cupluri aveau copii care locuiau în Boston. Tuturor, în special lui Paddy și Gerard, le place să dezbată istoria, religia și politica. Toți patru iubesc călătoriile și au început deja să se facă planuri pentru viitoarele întâlniri de familie.

La sfârșitul croazierei, McEvoy și Monaghans au făcut schimb de date de contact, promițând că vor păstra legătura. Apoi, Paddy și Hazel urmau să se îndrepte spre SUA pentru a-și vizita fiul. Când, într-unul dintre multele schimburi de e-mailuri de după croazieră, au menționat călătoria viitoare, Eileen și Gerard și-au invitat imediat rudele irlandeze să îi viziteze în Connecticut.

Paddy își amintește că nora sa americană a fost deosebit de precaută în legătură cu întreaga situație, dar vizita a decurs fără probleme, iar legătura stabilită în timpul croazierei a părut și mai solidă.

Eileen și Gerard au revenit în vizită mai târziu în cursul anului, iar de atunci cuplurile s-au împrietenit și mai tare.

Au avut aventuri în Irlanda, excursii la a doua casă a lui Eileen și Gerard din Vermont și vacanțe în grup – iar fiii lor din Boston se bucură și ei să se întâlnească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *