December 3, 2023

În prezent, Podul peste Dunăre de la Cernavodă este considerat unul dintre cele mai frumoase poduri metalice din lume. În momentul inaugurării sale în anul 1895, acesta era cel mai lung pod din Europa și se număra printre cele mai importante poduri metalice cu deschidere mare din lume. Proiectat și realizat de către inginerul Anghel Saligny, construcția podului a necesitat o investiție de 35 milioane de lei în aur. Inițial, podul a fost numit Podul Regele Carol I, însă ulterior i s-a atribuit numele de Podul Anghel Saligny.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă continuă să fascineze și să impresioneze prin frumusețea și valoarea sa arhitecturală în prezent. În calitate de una dintre cele mai remarcabile structuri metalice din lume, acest pod servește nu doar ca o conexiune vitală între malurile Dunării, ci și ca un simbol al ingeniozității și abilităților tehnice remarcabile ale inginerului Anghel Saligny.

De-a lungul anilor, podul a devenit o atracție turistică de primă mărime, atrăgând vizitatori din întreaga lume datorită designului său impresionant și a peisajelor spectaculoase oferite de Dunăre. În plus față de aspectele estetice, valoarea sa istorică și culturală îl transformă într-o bijuterie arhitecturală ce merită să fie admirată.

Podul, care a fost denumit inițial Podul Regele Carol I în onoarea regelui României de la acea vreme, a fost redenumit ulterior în cinstea creatorului său, Anghel Saligny. Această schimbare de nume a subliniat contribuția inestimabilă a inginerului la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii României.

Astăzi, Podul Anghel Saligny reprezintă un exemplu emblematic de tehnologie și ingeniozitate inginerice. Cu toate că de-a lungul timpului au fost construite poduri mai lungi și mai moderne, valoarea sa culturală și istorică continuă să fie apreciată și să-i confere un loc special în inima românilor și a iubitorilor de arhitectură din întreaga lume.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *