February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Orașul de cinci stele Cluj-Napoca, orașul meu, al tău, al nostru, nu al unui grup de interese sau al unui primar.
Citeam în alte publicații acum puțin timp despre câteva familii care încearcă de ceva timp mai exact de câțiva ani să își construiască câte o casă pentru ei în cartierul minune Sopor.
Oamenii o iau metodic fac măsurători, studii, acte și într-un final depun dosarul cu șină ( în cea mai digitalizată primărie din țară, Antonia care era probabil răcită și era în concediu medical) pentru a fi avizat în minunata comisie CTATU (Comisia Tehnică De Amenajare a Teritoriului și Urbanism).
Până aici nimic anormal, pașii de parcurs pentru obținerea unei autorizații de construire, la ședința comisiei participă și minunatul nostru primar Emil Von Răchiţele care, (deși membrii comisiei consideră că ar fi normal ca bieții oameni să primească aviz favorabil deoarece îndeplinesc condițiile impuse) începe un adevărat spectacol aruncând cu acuze în stânga și în dreapta ostracizându-i inclusiv pe bieții oameni declarând ,,vreți să mutați Floreștiul în Cluj-Napoca, în Sopor și Borhanci, unde este calitatea vieții ?,, foarte important de precizat, era vorba de câteva case.
Ei bine, urmărind patosul domnului primar coroborat cu declarațiile dânsului ,,Eu încerc să păstrăm echilibrul și să permitem construcția acolo unde este posibil. Decizia nu este ușoară, dar sunt reguli pentru toți, la Cluj nici mama nu primește autorizație,, fiind vorba de zona Borhanci și Sopor, mai că aș fi vărsat o lacrimă, văzând ,,puterea de sacrificiu,, a domnului primar care se sacrifică pe altarul urbei.
Toate acestea le-aș fi trecut la capitolul populism ieftin dacă astăzi nu îmi sărea în ochi un articol unde în același cartier Sopor unde câteva familii au primit aviz negativ (fiind ostracizați public ) pentru a-și construi câte o casă, apare o autorizație de construire pentru, ia ghiciți, 4 blocuri de câte 6 -9 etaje asta după ce anul trecut au fost autorizate încă 3 blocuri cu același regim de înălțime.
Mișto nu?
câteva case aviz negativ vs 8 blocuri aviz pozitiv !
Matematic vorbind înțeleg din modusul opernadi al primarului că mai mult e mai bine decât puțin, mare e mai bine decât mic.
Abstract nu, demn de teatrul absurdului.
Mi-e și frică să îmi treacă cumva prin cap să mă mut la casă din umilul meu spațiu locativ.
Cu siguranță cele câteva familii ar fi îngreunat traficul în zonă, cele opt blocuri nu vor îngreuna deloc traficul deoarece vor circula cu telegondola, cum mai știm noi unde.

Beneficiarii autorizației fiind SDC Imobiliare aceeași care sunt asociați și în cartierul minune al Elenei Udrea .

La Cluj autorizațiile curg pe bandă rulantă pentru băieții deștepți, ești mic nu primești nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *