April 20, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator :

,,▪️Am învățat toată viața și am învățat și pe alții.Am citit enorm de mult și am publicat zeci de mii de pagini, tratate întregi de specialitate, rodul unei activități didactice continue. Am fost decorat de trei președinți ai României.
Am primit titlul de Doctor Honoris Causa al multor universități de prin toată lumea.

▪️Fac parte din cele mai importante asociații profesionale ale neurochirurgiei mondiale. Am pus la punct o tehnică operatorie care-mi poartă numele. Am efectuat peste 40 000 de operații pe creier sau măduva spinării, în țară sau în spitale din străinătate. Am investit și ultimul leu pe care l-am câștigat în cercetare.Trăiesc într-un apartament modest, folosesc metroul și nu-mi închipui viața altfel.

▪️Dacă aș avea din nou 17 ani, la fel aș face, fără nici o ezitare. Și, știți de ce? Deoarece cea mai de preț bogăție, în fapt singura cu care te poți duce liniștit în fața lui Dumnezeu, este suma faptelor și gesturilor pe care le-ai făcut în slujba oamenilor, fără să aștepți nimic la schimb.Trufia, ipocrizia, minciuna, hoția, neîncrederea, necinstea și toate celelalte rele care astăzi macină identitatea noastră colectivă vor ceda la un moment dat, să fiți siguri de acest lucru, în fața respectului, bunei cuviințe, cinstei și adevărului.Credeți-mă, știu ce spun!
Altfel nu se poate!,,

▪️„Eu mi-am vândut şi apartamentul în care stau ca să am nişte bani pentru cercetare, cu condiția să rămân în el până mor, așa că nu mai am nici o avere. Din punct de vedere material, la ora actuală sunt cel mai sărac medic din lume – nu din ţară, din lume. Nu mai am nimic, nici locuinţa, nu mai am nimic. Dar din punct de vedere sufletesc sunt cel mai bogat din lume. Am inima plină, sunt foarte mulţumit, am făcut totul pentru oameni, iubesc atât de mult oamenii, să le fac bine oamenilor şi să îi fac pe oameni bine! Această iubire faţă de oameni pe mine mă mulţumeşte cel mai mult.” (Leon Dănăilă)

Sursa Foto Facebook

1 thought on “Om și geniu Leon Dănăilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *