December 9, 2023

Potrivit unor informații, Nelu Varga se pregătește să vândă o parte din acțiunile pe care le deține la CFR Cluj.

Conducerea clubului din Gruia a încercat să neutralizeze cu un comunicat vehement zvonul că ar urma să intre în insolvență, mai ales după o nouă tentativă ratată de a prinde grupele Champions League. Aceasta ar fi doar ultima variantă în condițiile în care gruparea ardeleană este datoare cu peste 26 de milioane de euro către finanțatorul Nelu Varga, care în acest fel ar pierde marea majoritate a banilor investiți în ultimii 7 ani.

Apropiați ai celor de la CFR susțin că, într-adevăr, Nelu Varga face tot mai greu față volumului de cheltuieli la un club de talia campioanei, chiar dacă în ultimele luni s-a reușit o reducere substanțială a fondului de salarii.

Chiar și așa, s-a intrat în a 4-a lună cu întârzierea plății contractelor către jucători, dar din urmă mai apasă și alte datorii, precum primele de victorii și bonusurile pentru cucerirea titlului în sezonul precedent. Sătul să tot cotizeze singur într-o groapă ce deocamdată pare fără fund, finanțatorul Nelu Varga s-a arătat dispus să deschidă tratativele pentru a avea parteneri în finanțarea clubului, potrivit gsp.ro.

„Neluțu Varga a început de ceva timp discuții cu importanți oameni de afaceri din străinătate. Ar fi vorba să vină și să investească sume importante lunar. Respectivii ar intenționa să cumpere chiar mai mult de jumătate din club. Dar Varga vrea să-și păstreze pachetul majoritar, măcar 51% din acțiuni. Și vrea să facă asta indiferent dacă echipa prinde sau nu grupele Conference League în acest an”, susțin respectivele surse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *