February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, unul dintre cei mai vizibili doctori în timpul pandemiei de COVID-19, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. El este acuzat de procurori că ar fi folosit trei asistente medicale la clinica sa, deși acestea erau pontate și plătite de spital.DNA a anunțat, marți, că i-a trimis în judecată pe:

testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).
Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.
La instigarea lui Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.
Astfel, Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului.
Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara. Pe de altă parte, societatea privată, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei”.
DNA precizează că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase le-a comunicat procurorilor că nu se constituie parte civilă în această cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *