September 26, 2023

Matache Măcelaru, un măcelar legendar care a trăit în București în secolul al XIX-lea. Prăvălia lui era situată pe Buzești colț cu Griviței, și era foarte populară printre localnici. Matache era cunoscut pentru carnea lui de calitate, dar și pentru personalitatea sa veselă și plină de viață. Era un om slobod la gură, dar și bun la inimă și larg la buzunar. Era mereu gata să ajute pe cei nevoiași, și era mereu dispus să ofere o vorbă bună.

Matache Loloescu zis și Matache Măcelaru Sursa Foto GoogleMatache a murit pe la 1900, dar legenda lui trăiește și astăzi. Este încă amintit ca unul dintre cei mai populari și iubiți măcelari din București.

Iată câteva povești despre Matache Măcelaru:

* Se spune că Matache era atât de bun la inimă, încât era mereu gata să ajute pe cei nevoiași. Odată, o femeie săracă a venit la prăvălia lui și l-a rugat să-i dea niște carne pentru copiii ei. Matache i-a dat femeii toată carnea pe care o avea, și i-a spus să nu se mai îngrijoreze de bani.
* Matache era și un om foarte vesel și plin de viață. Iubea să spună povești și glume, și era mereu gata să facă o glumă bună. Odată, un client a venit la prăvălia lui și l-a întrebat de ce are butucul în drum. Matache i-a răspuns că are butucul în drum pentru că vrea să-l vadă lumea.

Matache Loloescu zis și Matache Măcelaru Sursa Foto GoogleMatache Măcelaru a fost un om care a lăsat o amprentă profundă în viața comunității din București. Era un om bun la inimă, vesel și plin de viață, și este încă amintit cu drag și respect.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *