September 26, 2023
Sursa Foto Google

Priviți fotografia care înfățișează o mamă și fiica ei. Numele femeii este Maria Plop, o luptătoare anticomunistă care a petrecut nouă ani în munți împreună cu grupul de partizani din comuna Nucșoara. Maria a rezistat în munți până în 1958, când s-a predat împreună cu fiica ei și cu Toma Arnăuțoiu. În timpul celor nouă ani, Maria a îndeplinit misiuni similare cu ale bărbaților și s-a remarcat prin abnegație, curaj și spirit de sacrificiu. A dat naștere fiicei ei și a lui Toma Arnăuțoiu în ascunzătoarea lor din Râpele cu brazi și a supraviețuit celor mai grele situații și condiții de trai. Maria a fost anchetată, bătută și umilită timp de un an de Securitate, apoi a fost condamnată la muncă silnică pe viață și despărțită de fiica ei. A decedat în închisoarea de la Miercurea Ciuc datorită condițiilor mizere de detenție. Fotografia este făcută în ziua arestării sale și arată mâinile femeii pe umerii fetiței. În ciuda îmbrăcămintei modeste, această fotografie este un simbol al zbuciumului, luptei, sacrificiului și demnității. Arătați această fotografie celor care se simt rușinați că sunt români și învățați-i să fie demni și să țină vie amintirea celor care ne-au învățat libertatea. Nu suntem toți oi și nu toți plecăm capul. Să ne amintim mereu de eroii noștri și să le onorăm sacrificiul.

Priveste rochita si nu uita de sacrificiile celor care ne-au luptat pentru libertate. Nu uita de eroii nostri, care au platit cu viata pentru ca noi astazi sa putem trai in libertate si demnitate.

Este important sa invatam din istorie si sa pastram vie amintirea celor care ne-au luptat pentru libertate si dreptate. Sa ne amintim mereu ca aceasta libertate a costat sange si suferinta si sa ne apreciem aceasta libertate pe care o avem astazi.

Sa nu uitam niciodata ca avem o datorie fata de eroii nostri de a continua lupta lor pentru o societate mai buna, mai dreapta si mai libera. Sa invatam din experienta lor si sa ne luptam in continuare pentru dreptate si libertate pentru toti oamenii, indiferent de rasa, religie sau orientare politica.

Priviti aceasta fotografie cu atentie si lasati-o sa va vorbeasca despre curajul, sacrificiul si demnitatea femeii si fetitei din imagine. Si nu uitati niciodata ca fiecare dintre noi poate face o diferenta in lupta pentru libertate si dreptate.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *