April 19, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Florin Piersic nu este doar actorul carismatic, iubit de public, ci o reală instituţie – este mesajul ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, de ziua de naştere a actorului.„Îndrăgitul actor Florin Piersic, simbol şi reper pentru cinematografia românească, este astăzi, la ceas aniversar, în gândurile noastre şi ale tuturor celor care îl preţuiesc şi îi sunt alături. Iubit si admirat de generaţia sa, a reuşit să devină un exemplu şi pentru cei mai tineri, având abilitatea de a se adapta şi reinventa neîncetat, de-a lungul anilor. De la Harap Alb, la Mărgelatu sau Anghel Şaptecai, uriaşul artist este, totodată, o figură familiară şi plăcută celor mai mici dintre spectatori”, se arată în mesajul Ministerului Culturii.

Actor de film, radio şi televiziune, a creat roluri inconfundabile, reuşind cu măiestrie să se facă remarcat şi apreciat atât în dramă, comedie, tragedie sau filme cu caracter istoric.

„Cariera uluitoare a sărbătoritului zilei mă îndeamnă să afirm că Florin Piersic nu este doar actorul carismatic, iubit de public, ci, prin complexitatea personalităţii sale, o reală instituţie. Pentru tot ceea ce sunteţi şi aţi făcut pentru cultura română, vă urez sănătate, linişte şi gânduri bune, Maestre!”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu.

Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (astăzi, UNATC), debutul sau având loc pe scena Teatrului Naţional din Capitală cu rolul Richard din „Discipolul…” şi cu Alexei din „Tragedia optimistă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *