February 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto/Andrei Niculescu

Soţii Raita (Daniel Raita şi Ancuţa Raita) sunt proprietarii firmei Ego Residence care a ridicat ansamblul imobiliar de pe strada Lombului, unde zidul de sprijin s-a prăbușit peste 5 vehicule și o autoutilitară.

Cei doi au făcut mai multe imobile.

Vis a vis de imobilele construite de către firma Ego Residence un cititor al publicației știridecluj.ro scrie următoarele:

,,Oho. Trecand peste cine e acest constructor (ca s-ar scrie 10 romane politiste despre toate imbarligaturile posibile si imposibile cu lumea interlopa si cu smecheri din politic si politie), cert e ca la blocurile lui Raita se pregatesc procese multe si el stie asta. De altfel, blocurile recent construite sunt aproape goale, pentru ca faima il precede.

Cat despre nefericitii care au als sa se mute in blocurile lui, de mentionat ca la toti le ploua in casa la etajele superioare, ca zidurile au crapat, ca receptia cladirilor s-a facut pe susta de catre ISU, fara sa fie respectata nici cea mai mica masura de siguranta (la un incendiu ar fi dezastru total acolo). Si cate nu ar mai fi. Mai bine va mutati in Apahida decat in blocurile lui Raita,, a scris un clujeanul într-un comentariu.

Sursa Foto/stiridecluj.ro

Raita este cunoscut şi pentru relaţiile pe care le are cu un cunoscut interlop, Sorin Mureşan, zis ”Luduşu”, care este conectat la afacerile “girate” de Toma Rus, fostul şef al BCCO Cluj Napoca.
Luduşu”, prieten cu Toma Rus

Sursa Foto/gazetadecluj.ro

În septembrie 2014, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a trei persoane: Sorin Mureşan, Cătălin Şărban şi Eugen Burz. Deşi multe din faptele lor de violenţă au fost comise în Cluj-Napoca, a fost nevoie de intervenţia unor instituţii din afara judeţului. Anchetatorii susţin că cei implicaţi erau în relaţii extrem de apropiate cu poliţişti sau foşti poliţişti, unii dintre ei cu funcţii foarte înalte în Ministerul de Interne.

Unul dintre cei vizaţi de procurorii DIICOT Arad este Sorin Mureşan, zis „Luduşu”. Acesta este originar din Luduş, judeţul Mureş, şi a venit la Cluj în urmă cu aproximativ 20 de ani, pe vremea când comandant al Poliţiei Cluj Napoca a fost numit comisarul şef Pop Teodor Puşcaş, venit de la IPJ Mureş. Mureşan se află în relaţii extrem de apropiate şi cu fostul secretar de stat în Ministerul de Interne, Toma Rus, cu care se afişa mai toată ziua prin oraş. Vreme de mai mulţi ani, a fost şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Cluj, subordonată DIICOT Cluj. Un alt poliţist cu care Sorin Mureşan se lăsa fotografiat este Dragoş Marc, şeful structurii care se ocupă de culegerea de informaţii, subordonată BCCOA Cluj. Din cauza prieteniei cu mai mulţi poliţişti, ancheta s-a desfăşurat în mare linişte. De la IPJ Cluj au lucrat câţiva anchetatori de maximă încredere, iar informaţiile adunate au fost trimise la Arad, fără ştirea poliţiştilor de la BCCOA Cluj, au dezvăluit surse din sistem, potrivit evz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *