September 26, 2023Lacul Roşu este cel mai mare lac de baraj natural din România. Se află în judeţul Harghita, în Munţii Hăşmașu Mare, la o altitudine de 980 de metri. Lacul a luat fiinţă în anul 1838, în urma unei alunecări de teren care a blocat valea pârâului Bicaz. În urma alunecării de teren, o pădure de brazi a fost inundată, iar vârfurile copacilor au rămas în apă, formând cioturile de brazi care se pot vedea şi astăzi.

Sursa Foto GoogleLacul Roşu este un lac de o frumuseţe deosebită. Apa sa este limpede şi turcoaz, iar peisajele din jur sunt spectaculoase. Lacul este o destinaţie turistică populară, atât pentru români, cât şi pentru străini. În jurul lacului există o serie de trasee turistice care duc în munţi, la cascade şi la alte obiective turistice.

Sursa Foto GoogleLacul Roşu este un loc unic în România. Este un lac de o frumuseţe deosebită, cu o istorie interesantă. Este un loc care merită vizitat de orice iubitor al naturii.

Sursa Foto Google

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *