Vinul fiert este băutura preferată a românilor în timpul iernii, când afară este un frig de crapă pietrele, însă puțini știu la ce riscuri se supun când consumă această licoare. Câțiva nutriționiști atrag atenția cu privire la faptul că, în timpul procesului de fierbere, unele substanțe din componența vinului devin periculoase pentru sănătate.Vinul fiert provoacă alergii
După ce a analizat mai multe podgorii, el a ajuns la concluzia că multe vinuri conțin substanțe foarte nocive și periculoase, mai cu seamă când sunt încălzite.
De exemplu, mulți oameni suferă de alergie la vin, dar ei nici măcar nu au habar de asta, scrie Natural News. Doar resimt câteva simptome, cum ar fi dureri de cap sau sinusuri înfundate, pe care de cele mai multe ori le ignoră. Asta, fiindcă nu știu că în procesul de fabricare al vinului sunt incluse și chimicale ca pesticide, ierbicide și sulfați.
Dintre toate cele de mai sus, dioxidul de sulf este cea mai nocivă substanță folosită la fabricarea vinului deoarece provoacă multe alergii, mai ales dacă băutura este încălzită! La fel de periculos este și tribromofenolul, care a fost descoperit în vinurile transportate în cutii de stejar.
Atenție la alcoolul fiert!
Și alcoolul din vin care nu este eliminat în timpul procesului de fierbere poate cauza probleme de sănătate. Când fierbem vinul, volumul alcoolului se reduce cu aproape o treime, dar nu se elimină în totalitate, iar asta ne supune riscului îmbătării. Acesta este și motivul pentru care, pe vreme geroasă, în aer liber, medicii nu recomandă consumul de vin fiert.
În plus, când este fric, există riscul să crezi că vinul fiert te va încălzi și, prin urmare, ajungi să nu mai simți gerul și să te alegi cu degerături.
Fiind un vasodilatator, alcoolul determină dilatarea vaselor de sânge, în special a capilarelor. Consumul de alcool face ca volumul de sânge adus la suprafața pielii să crească, oferind senzația (falsă) de căldură.
În scurt timp, corpul nu se mai poate apăra de temperaturile scăzute, iar pe termen lung efectul poate fi chiar dăunător.
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.